Heel Keldonk Kookt bereikt kookpunt

Foto: Zorg en Welzijn Keldonk

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 november gaat voor het 2e jaar het Keldonkse “Heel Keldonk Kookt” van start. En liep vorig jaar Keldonk al warm, dit jaar bereiken ze echt het kookpunt. Liefst 23 koks gaan zich inzetten voor 143 gasten. Dat betekent dat elke kok gemiddeld iets meer als 6 gasten op bezoek krijgt. Als werkgroep “Heel Keldonk Kookt” zijn ze daar ook heel trots op en dankbaar voor al degene die mee doen.

Heel Keldonk Kookt wordt mogelijk gemaakt door Zorg en Welzijn Keldonk en het NJR.

Het NJR is de springplank van de nieuwe generatie, en jongeren kunnen bij “Ik ben geweldig” een plan indienen, waarvoor ze een geldbedrag van maximaal € 1000,- kunnen ontvangen. Meike van Zutphen heeft het plan “Heel Keldonk Kookt” ingediend en een geldbedrag toegewezen gekregen om samen met Zorg en Welzijn Keldonk “Heel Keldonk Kookt” te organiseren. Doel van Meike is om meer jongeren bij dit project te betrekken en hen kennis te laten maken met “Ik Ben Geweldig”.  Deelname is daarom dan ook gratis dank zij het NJR en Zorg en Welzijn Keldonk.

Verbinden

Bij “Heel Keldonk Kookt” gaat ’t om verbindingen leggen tussen mensen. Vaak wordt ’t gezien als dat het alleen voor mensen is, die wat vaker alleen thuis zijn of minder contact hebben met de bewoners in Keldonk. De werkgroep “Heel Keldonk Kookt” trekt ’t breder en daarom nodigen we iedereen in Keldonk uit van jong tot oud om deel te nemen aan dit evenement. Iedereen kon zich aanmelden als kok of als gast. Toch zien we als werkgroep wat terughoudendheid. Maar daar waar nodig zijn we als werkgroep en Zorg en Welzijn Keldonk mensen persoonlijk gaan benaderen en zie je de schroom toch wegsmelten.

Het mooie van Heel Keldonk kookt is dat je onder het eten mooie gesprekken kan voeren met mensen die je normaal eigenlijk nooit aan tafel hebt. Je leert mensen op een andere manier kennen, en dat verbroedert. Mooi is ook dat dit jaar meerdere jongeren koken. En stiekem hopen we dat er ook door het jaar heen aandacht blijft voor elkaar.

Inmiddels hebben de koks een brief ontvangen met informatie over de dag waarop zij koken, alsmede de uitnodigingen voor de gasten die ze persoonlijk bij hun gasten bezorgen. De gasten zullen als het goed is voor uiterlijk 23 oktober weten bij wie ze aansluiten voor het diner.

Op 1 en 2 november kunnen koks hun boodschappentas ophalen van 9.30 tot 11 uur in ’t Span. Hierin zitten de ingrediënten en recepten voor het bereiden van het diner. Maar koks mogen ook hun eigen creativiteit erop los laten en zijn niet gebonden aan hetgeen ze krijgen aangereikt. Heel Keldonk Kookt is laagdrempelig, maar als iemand er een hoogstandje van wil maken prijzen wij dat alleen maar. Doe waar je goed in bent en laat anderen genieten.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden