Theaterkoor Stem op weg naar nieuwe productie

Theaterkoor Stem tijdens één van de repetities voor Vlucht naar de Vrijheid
Foto: Anne-Sofie van der Weijden

De nieuwe productie van Theaterkoor Stem, “Vlucht naar de vrijheid”, kunt u op 13, 14 of 15 maart 2020 bewonderen. Maar voordat de productie in première kan gaan is het nog hard werken. De deelnemers van het theaterkoor repeteren wekelijks de zang. Sinds kort zijn ze ook met de spelrollen aan de slag en heeft het koor haar eerste repetitie met de band gehad. Een mooi moment waarop de puzzelstukjes op de juiste plaats vallen. 

De deelnemers zijn echter niet alleen bezig met zang en toneel. Zij nemen ook allemaal deel aan een werkgroep, om zo samen de productie tot een succes te maken. Denk hierbij aan een PR, kleding, decor en sponsoring. Om de financiële kant tot een succes te maken zijn er diverse acties ingezet zoals o.a. een flesseninzamelingsactie via de Jumbo in St. Oedenrode, Rabo Clubsupport en een wijnaktie. In samenwerking met restaurant De Beleving in Sint-Oedenrode is op 7 november een sponsordiner georganiseerd. En is er een Sinterklaas-/Pietenbezoek via het koor te boeken.

Theaterkoor Stem

Theaterkoor Stem is in 2015 ontstaan vanuit Theaterkoor Rooi. Sinds 2007 heeft dit gezelschap  5 grote producties op de planken gezet waarvan de theatershow ‘Boeiende Buren’ (maart 2018) de meest recente is. Het theaterkoor is bedoeld voor mensen die goed zingen en het brengen van theater daar mee willen combineren. Het koor koestert plezier, ambitie en toewijding. Zo zetten ze iedere keer opnieuw een unieke productie neer. Vrijwel alle aspecten van de productie worden binnen eigen gelederen bedacht, ontworpen en gerealiseerd. Hiervoor beschikken we over een uitgebreide structuur van werkgroepen waarin ook niet-koor deelnemers actief zijn.

Tijdens de uitvoeringen wordt het koor begeleid door een groep muzikanten. Behalve aan de muziek besteden ze ook veel aandacht aan de presentatie van het repertoire. Onder leiding van een regisseur wordt er voor elk nummer gezocht naar een passende regie om de juiste sfeer te creëren.

De activiteiten van het koor worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Theaterkoor Stem.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  de secretaris van het theaterkoor, Jos Kaldenhoven via [email protected] of via het postadres:

Stichting Theaterkoor Stem

Mandelalaan 35

5481 GB  SCHIJNDEL

Theaterkoor STEM

 

Reacties