Veghels restaurant SILLYFOX in restaurantgids Lekker500

Foto: Joppe Steenhuizen

Restaurant SILLYFOX, gevestigd op de Noordkade in Veghel is dit jaar voor de eerste keer opgenomen in de restaurantgids Lekker500. De Lekker500 is de bekendste restaurantgids van Nederland en wordt sinds 1977 uitgegeven.

Een onafhankelijke jury beoordeelt de restaurant op verschillende kenmerken: verrassing, expertise, onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en natuurlijk culinaire kennis zijn de belangrijkste kernwaarden waar op gelet wordt.

Het juryrapport vermeldde over SILLYFOX het volgende:

Dit mooie industriële restaurant is gevestigd in de monumentale Wiebenga graansilo op de trendy Noordkade in Veghel. Er wordt hier letterlijk en figuurlijk op grote hoogte het uiterste opgezocht door de jonge chef-kok Joppe Sprinkhuizen, voormalig sous-chef bij De Treeswijkhoeve in Waalre.

Ons aperitief genieten we op het prachtige dakterras, waar zeven werkelijk fantastische amuses geserveerd worden. Het schuimpje van mango met broccoli en citroen zal ons lang bijblijven. De kaart wordt ons door de chef zelf overhandigd en behalve keuzes à la carte lezen we verschillende menu’s, waaronder een proeverij van tien gangen.

Het menu genieten we binnen met uitzicht op de open keuken. Verfijnd van smaak is het voorgerecht van kreeft met gemarineerde asperges, galanga, oranjebloesem en passievrucht onder een flinterdun krokant. Daarna perfect gebraden reebok met stoof van schouder en een kriekensaus. Vol van smaak en opgediend als een schilderijtje. Erbij structuren van rode biet, witlof en blauwe bessen. In het glas een blend van shiraz, cabernet en merlot van de Virginia vineyard, Australië. De met chocolade gevulde kers, plus bonbon van chocolade, crumble en ijs van verveine vormt een mooie afsluiter. En dat doet het begeleidende glas Sweetheart sauvignon Blanc 2017 uit de Duitse Pfalz van het huis Oliver Zeter ook.

Wij zeggen: welkom in Lekker!

Chef-kok Joppe Sprinkhuizen en je team, van harte gefeliciteerd met deze eervolle vermelding in de bekendste restaurantgids van Nederland.

sillyfox-1024x682

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden