112

Vier Veghelaren aangehouden na schietpartij en achtervolging

Foto: politie.nl

In het onderzoek naar de schietpartij op zondagavond in Veldhoven, werden in de loop van maandag nog eens twee mannen aangehouden. Al eerder hield de politie vijf verdachten aan. Onder de verdachten zijn vier mannen uit Veghel.

Ook deze laatste aangehouden verdachten worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de ruzie en de schietpartij van zondagavond. Naar de achtergrond van dit incident en naar de rol van elke aangehouden verdachte wordt nog volop onderzoek gedaan door de recherche in Eindhoven. De vijf verdachten die al eerder werden opgepakt zitten nog vast. De aangehouden verdachten zijn vier mannen uit Veghel (27, 33, 43 en 43 jaar) en drie mannen uit Veldhoven (20,21 en 55 jaar). Omdat we er vooralsnog vanuit gaan dat er meerdere voertuigen en personen betrokken zijn geweest, sluiten we nog meer aanhoudingen niet uit.

Bel met informatie

Het incident moet de nodige aandacht van eventuele omstanders of passanten hebben getrokken. We denken daarom dat er mogelijk nog meer mensen iets gezien hebben, dan degene die we tot nu toe gesproken hebben. We roepen dan ook eventuele getuigen op zich alsnog bij ons te melden. Elke stukje informatie dat kan helpen duidelijkheid te krijgen is van harte welkom. Bel met de districtsrecherche in Eindhoven via 0900-8844 als u iets heeft gezien of gehoord. Anoniem tippen kan via de M-lijn, 080-7000.

Meerdere gewonden

Zondagavond rond 22.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er werd geschoten in de omgeving van de Houtwal. Meerdere auto’s zouden elkaar achtervolgen van de Houtwal in de richting van Veldhoven. Daarbij is meerdere keren geschoten. Op de Traverse reden de auto’s op elkaar in en komen tot stilstand. Meerdere mensen zouden vervolgens weggevlucht zijn uit de auto’s. Als agenten ter plaatse komen treffen ze in de auto nog één gewonde man aan. Ook op de Heerbaan wordt even later een auto aangetroffen. Daarin zit eveneens een gewonde man. Ook deze auto en man lijken bij het incident betrokken te zijn. Korte tijd later melden zich drie mannen op het politiebureau in Veldhoven. Eén van hen heeft een schotwond. Alle drie zijn zij naar het ziekenhuis overgebracht. Een van de mannen werd al snel uit het ziekenhuis ontslagen en ingesloten op het politiebureau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen