Carin Simons uit Wijbosch ontvangt Gouden K

Carin Simons (links) tijdens de opbouw van haar project MeierWIJstad
Foto: meierijstad.nieuws.nl

Carin Simons uit Wijbosch is één van de tien kunstenaars die een Gouden K ontvangt van de stichting Kunstweek. Carin is onder meer bekend van de kunstprojecten Meierijwijstad en Flower Power op de Vlagheide.

In 2019 hebben meer dan veertig gemeenten inwoners voorgedragen voor een Gouden K. Gouden K’s worden toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. Jaarlijks kiest een jury en het bestuur van Stichting Kunstweek uit de voordrachten 10 personen.

Voordracht

Iedere wethouder met Kunst en Cultuur in zijn of haar portefeuille kan elk jaar, afhankelijk van het aantal inwoners van de gemeente, een of twee inwoners van de gemeente voordragen voor toekenning van een Gouden K. Een voordracht moet onderbouwd zijn door een motivatie die klip en klaar de uitzonderlijke prestatie(s) verwoordt van betrokkene ten faveure van beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars.

De erespelden behorend bij de toegekende Gouden K’s worden ten overstaan van enkele honderden belangstellenden uitgereikt tijdens de Nationale Kunstweek (elk jaar in november), meer precies tijdens de Nationale Kunstdagen op zaterdag 9 november. Zie www.kunstdagen.nl.

MeierWIJstad

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden