Gevarieerde Hofzittingen CV De Kuussegatters Veghel

Foto: Stan Pittens | meierijstad.nieuws.nl

Afgelopen 3 dagen was de Koekbouw op CHV Noordkade het toneel voor de hofzittingen van CV De Kuussegatters. Drie avonden met mooie en ontroerende acts. De presentatie was in handen van Patty Beekwilder.

Patty-Beekwilder

Opening

Elke avond werd de openingsact verzorgd door D’ÝOR met blazers.

Afscheid

Donderdagavond stond in het teken van het afscheid van Prins Hannes III. Samen met zijn adjudanten beleefde hij een fantastisch jaar. Hij had het voor geen goud willen missen.

Afscheid-Prins-Hannes-III-01

Afscheid-Prins-Hannes-III-02

Afscheid-Prins-Hannes-III-03

Boerenbruidspaar

Naast het afscheid van Prins Hannes III was donderdagavond ook de onthulling van het Boerenbruidspaar. Het boerenbruidspaar voor de komende carnavalsperiode wordt gevormd door Peter en Anka Aarts met getuigen Rainier en Angeline Exters. Meer informatie over dit boerenbruidspaar vindt u in onze eerdere berichtgeving.

Biecht

Natuurlijk mochten ook vader en zoon Tiny en Emiel van der Sande niet ontbreken tijdens deze zittingsavonden Als bisschop en pastoor kregen zij de lachers op hun hand. De pastoor had de bisschop laten komen om het te hebben over het centrum van Veghel wat het zo zwaar heeft. Veel lege panden en er komt, net als in de kerk, weinig volk op af. Sommige ondernemers in Veghel waren in de biechtstoel gaan zitten om hun verhaal te doen.

Prins Robert d’n Twidde

Tijdens de 2e zitiingsavond stond traditiegetrouw de onthulling van de nieuwe Prins van Kuussegat op het programma. Robert van der Meijden gaat de komende tijd als Prins Robert II door het leven. Hij wordt bijgestaan door zijn adjudanten Patrick van Uden en Marc Verhoeven. Zie hier onze eerdere berichtgeving met betrekking tot de onthulling van de nieuwe Prins van Kuussegat.

Afslag Veghel – Ode aan Ton van Herwaarden

Afgelopen zomer overleed, geheel onverwachts, Ton van Herwaarden op vakantie in Spanje. Ton, ondernemer in hart en nieren, een graag geziene gast in Veghel en omstreken en één van de steunpilaren van CV De Kuussegatters.

Waar normaal gesproken, tijdens een zittingsavond gelachen wordt om grappen en grollen, was het vrijdagavond een paar minuten muisstil in de zaal. Reden hiervoor? Een optreden van Afslag Veghel.

Opa’s

De oud-Prinsen en adjudanten, ook wel bekend als De Opa’s, speelden een voetbalwedstrijd tegen het team van Joachim en Anna. Met een mooie afwisseling op toneel en via beelden op het scherm kon het publiek de wedstrijd volgen. Helaas voor de opa’s werd de wedstrijd met 0-9 verloren.

Songfestival

De Kouwe Kant bracht het Songfestival naar Veghel. De bekende hits werden door de zaal volop meegezongen. Of onze ‘Duncan’ nog een keer op zal treden valt te betwijfelen.

De Blauwe Mennekes

In Amerika hebben ze The Blue Man Group, in Veghel hebben we De Blauwe Mennekes, een slagwerkgroep van de muziekvereniging van Meierijstad. Naast het bespelen van percussie instrumenten begon hun optreden met het bespelen van een bijzonder slaginstrument, een aantal PVC-buizen.

Verdienstelijk Veghelaar

Op de laatste avond werd de Verdienstelijk Veghelaar bekend gemaakt. De eer ging dit jaar naar Ben van de Meerakker. Een op en top verenigingsman.

Ben van de Meerakker werd benoemd tot Verdienstelijk Veghelaar van CV de Kuussegatters vanwege zijn brede maatschappelijke en bestuurlijke inzet voor Veghel en het verenigingsleven in heel Veghel in het bijzonder. Hij weet met zijn tomeloze energie en positivisme mensen te enthousiasmeren en te binden. Daarnaast heeft hij het vermogen om de juiste lijntjes te leggen waardoor hij op meerdere vlakken veel voor de Veghelse samenleving betekent en heeft betekend. Als er iemand weet hoe in Veghel de ‘Kuussen’ lopen, dan is het Ben wel.

Ons volledige bericht van de benoeming van Verdienstelijk Veghelaar vind u hier.

De organisatie van deze Hofzittingen kan met een tevreden gevoel terugkijken. Veghel is er klaar voor. Iedereen kan ‘Mi gemak uit oew dak’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen