Skunk heren 1 wint weer na aantal verliespartijen

Na een goed begin van het seizoen lukte het de mannen van Skunk de afgelopen 4 wedstrijden niet om de winst in Veghel te houden. Het was dan ook zaak om orde op zaken te stellen om de aansluiting met de middenmoot te behouden. De tegenstander van deze week was EMD-Tooling uit Reuver dat de laatste plek bezet maar heeft laten zien in oefenwedstrijden dat ze gevaarlijk kunnen zijn.

In het midden van de eerste sets pakte Skunk een voorsprong die niet meer in gevaar kwam richting het einde van de set, mede door het goede verdedigende werk van libero Jorn Hermanussen. Tijdens de tweede set ging het spel lang gelijk op en pakte EMD een lichte voorsprong op 15-17. In één service serie keerden de mannen uit Veghel dit om in een voorsprong van 24-17 om de set binnen te halen.

In de derde set schoot Skunk uit de startblokken met een 6-0 voorsprong. De concentratie verslapte en side-outs werden niet meer gescoord waardoor EMD terug kon komen tot 21-21. Het einde was echter weer voor Skunk. Het bonuspunt in de 4de set leek Skunk niet meer te interesseren waardoor meteen een 0-3 achterstand op de borden stond. Het team moest even wakker worden geschut met een time-out en kon daardoor een mooie voorsprong van 17-10 pakken. Ondanks een verslapping aan het einde van de set bleven alle 5 punten deze week in Veghel.

Setstanden

25-18, 25-18, 25-21, 25-22

Aankomende week heeft Skunk geen wedstrijd waarna ze hun competitie voortzetten met een uitwedstrijd in Veenendaal tegen MKB Accountants; een team dat 2 punten meer heeft dan Skunk maar ook een wedstrijd meer heeft gespeeld.