Skunk Dames 1 verliest in vijf sets van koploper

Foto: Theo de Vrede | Skunk

Na vorige week gewonnen te hebben van de directe concurrent voor klasse behoud, mochten de dames van Skunk zaterdag aantreden tegen de koploper.

Skunk begon voortvarend waar Saturnus totaal verrast werd. Via goed aanvalsspel, servicedruk en door goed te verdedigen kregen de toeschouwers een prachtig schouwspel te zien. Skunk bouwde langzaam maar zeker een voorsprong op van 3 à 5 punten op. Dit gaf vertrouwen om toch een setje af te snoepen van de koploper en dat lukte. Met maar liefst 5 punten verschil werd de eerste set gewonnen.

De tweede set begonnen de dames uit Veghel niet zoals de eerste set, mede doordat Saturnus er een tandje bij zette. Hier had Skunk geen antwoord op. Bij een setstand van 12-18 nam Bart een time out om de puntjes op de bekende i te zetten en dat hielp. Skunk kwam herboren terug in de wedstrijd tot zelfs 18-18, maar toen was de pijp leeg en won Saturnus deze set met dezelfde stand.

De derde set leek heel veel op de eerste. Wederom met mooi volleybal werd de tegenstander in het nauw gedreven en liep Skunk naar een comfortabele voorsprong. Iets wat op de tribune met veel gejuich begroet werd. Echter Saturnus gaf niet op en knokte zich terug in de wedstrijd, waardoor het op het laatst nog spannend werd. In een prachtige ambiance en sfeervolle zaal vonden de Veghelse dames net op tijd weer de power om deze set over de streep te trekken.

De vierde set was er eentje om door een ringetje te halen met prachtige rally’s, goed aanvalsspel werd er door beide partijen gevochten voor elk puntje. Dit ging zo door tot over de helft van de set, langzaam maar zeker liep Saturnus weg van de Veghelse dames, maar Skunk zou Skunk niet zijn om zich gewonnen te geven en knokte zich helemaal terug in de wedstrijd. De dames uit Uden protesteerde zelfs regelmatig bij de scheidsrechter als een bal de lijn raakte. Werd de koploper angstig dat ze zouden verliezen? Uiteindelijk wonnen ze deze set met moeite 24-26.

De vijfde set moest de beslissing brengen, zoals zo vaak voor Skunk. Helaas lukte het Skunk vandaag niet om deze set te winnen. Vermoeidheid speelde hen  parten. Maar ze kwamen met opgeheven hoofd van het veld en kregen een warm applaus van de tribune.

Volgende week wordt het een ander verhaal, uit naar de rode lantaarndrager van deze competitie. Maar Apollo Mill zullen ze zeker niet onderschatten. Want een kat in het nauw maakt rare sprongen.07-12-2019 Skunk Dames 1

07-12-2019 Skunk Dames 1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden