TTCV/van Herwaarden grijpt naast promotie

Foto: TTCV/van Herwaarden

Het was de wedstrijd van de waarheid. TTCV/van Herwaarden kreeg de finale kans om, na 2 jaar afwezigheid, terug te keren op het landelijk tafeltennis. Op neutraal terrein, in Groesbeek werd de strijd aangegaan met Taverbo/SABO uit Boxtel. De meegereisde supporters en neutrale toeschouwers kregen een super spannende wedstrijd voorgeschoteld.

Paul van Berkel mocht het spits afbijten tegen de sterke Boxtelse kopman, verloor maar trok er lering uit voor zijn latere partijen. Vervolgens moest Alexandra Cano haar meerdere erkennen in haar eerste opponent. De ommekeer kwam met de winst van Maarten van Grinsven. Als gevolg van de reglementen bij beslissingswedstrijden werd geen dubbel gespeeld, wat zeker een nadeel was voor de Veghelaren. Paul van Berkel zette zich daar gemakkelijk overheen en scoorde de 2-2. Toch werd TTCV/van Herwaarden weer op achterstand gezet, want van Grinsven had geen verweer tegen diezelfde kopman. De druk voor Cano om de gelijkmaker te scoren was groot. Met verbetenheid en steun van gelegenheidscoach Gerald van Berkel slaagde zij erin haar tegenstander op de knieën te krijgen. Nadat van Grinsven zijn laatste partij niet kon winnen, moest van Berkel de boel weer recht proberen te zetten. Met een magistrale partij waarin hij vooral tactisch slim te werk ging, trok hij de stand naar 4-4.

De laatste wedstrijd van de dag zou uiteindelijk de beslissing brengen. Alexandra Cano zette de eerste man van Taverbo direct onder druk door de eerste game met ruime cijfers te winnen. Daarna maakte enkele ongelukkige tegenpunten het haar extra moeilijk. Maar haar onverzettelijk sprak boekdelen en pakte daarmee de vierde game. In de laatste en alles beslissende game zagen toeschouwers een zinderend slot. Voortdurend op achterstand en zich weer terug knokkend, werd de spanning haar uiteindelijk te groot.

Jammer van het verlies met minimale cijfers. Maar in deze wedstrijd en met deze finaleplaats heeft TTCV/van Herwaarden laten zien dat zij komend seizoen zeker aanspraak mag maken op een overstap naar landelijke competitie.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden