Skunk Dames 1 pakt maximale punten tegen Mill

Foto: Loes van den Berg | Skunk

De Veghelse dames van VV Skunk zijn goed op dreef en pakken de laatste paar wedstrijden steeds meer punten. Zaterdag stond de wedstrijd tegen laagvlieger Mill op het programma. Een wedstrijd waar Skunk eerder van had gewonnen tijdens de promotie/degradatiewedstrijd afgelopen seizoen.

Skunk kwam de eerste set niet goed in het spel waardoor de setstand gelijk op bleef lopen. Veghel had het hard te halen en moest een tandje bij zetten. Mill kwamen steeds beter in hun spel en zette Skunk onder druk. De Veghelse dames maakte het nog spannend door eigen fouten te maken maar trokken uiteindelijk aan het langste eind en won de set met 24-26

In de tweede set liet Skunk zich wederom intimideren door Mill. De pass was onvoldoende onder controle en aanvallend kwam Skunk er niet doorheen. Halverwege de set draaide het echter om. Na een goede servicebeurt had Skunk een flinke voorsprong en wonnen zij de set met 16-25.

Hetzelfde spel werd doorgezet in de derde set. Na twee lange servicereeksen kwam Mill al snel op een achterstand die zij niet meer in konden halen. Skunk zat goed in het spel en maakte weinig fouten. Mill ging daarentegen maar fouten maken waardoor de set gemakkelijk gewonnen werd met 11-25.

Dan de laatste set voor de vijf punten in de competitie. Skunk had nog geen wedstrijd gewonnen met 4-0 dus waren gebrand om deze set te pakken. En dat deden de Veghelse dames. Ondanks wat verwarring in het veld was het toch Mill die meer fouten maakten dan Skunk waardoor Veghel de eerste maximale winst te pakken heeft. De wedstrijd werd gewonnen met 4-0.

Setstanden

24-26, 16-25, 11-25, 18-25

Met vijf punten blijft Skunk op de tiende plek maar kan nog alle kanten op. Nummers 4 tot en met 10 staan namelijk dicht bij elkaar qua puntenaantal.

Volgende week speelt Skunk de tweede ronde van bekerwedstrijden in Krimpen aan den IJssel. Om 11:45 uur wordt gespeeld tegen Next Volley Dordrecht dames 2 en om 13:00 uur wordt gespeeld tegen Volley2B dames 1.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden