Leerlingen Fioretti College verzorgen kerstlunch voor ouderen in sociaal isolement

Foto: Nico Schoenmakers | Fioretti College

In het restaurant van het Fioretti College in Veghel kregen onlangs ruim veertig ouderen en enkele vrijwilligers van ONS Welzijn een heerlijke kerstlunch voorgeschoteld. De school en de welzijnsorganisatie organiseerden samen voor de zevende keer deze activiteit voor ouderen in een sociaal isolement. De ouderen kwamen uit de gemeenten Meierijstad, Bernheze en Uden.

De vierdejaars leerlingen van de afdeling Horeca, Bakkerij & Recreatie serveerden als voorgerecht kruidencrèmesoep met gerookte forel en forelmousse. Het hoofdgerecht bestond uit varkensmedaillons met een aardappeltaartje en roerbakgroenten. Als nagerecht kregen de gasten een crèmetaartje en een appel uit de oven voorgeschoteld. De reacties van de ouderen waren lovend: “Heerlijk! En wat doen die jongelui dat toch mooi.” De leerlingen vonden het zelf ook heel speciaal om voor deze doelgroep te koken.

Uitgenodigd, gehaald en teruggebracht

De wijkteams van ONS welzijn gingen actief op zoek naar eenzame ouderen. Carmen van den Boom: “Omdat we de mensen zelf uitgenodigd, gehaald en teruggebracht hebben, was de drempel laag. De gasten in het restaurant zijn mensen die nog maar een klein sociaal kringetje hebben en tijdens de feestdagen veelal alleen thuis zijn. Dit soort activiteiten helpt hen door de minder leuke momenten heen.” De gasten omschreven het heel treffend: “Ik ben alleen en heb geen familie meer. Daarom vind ik het zo fijn om hier met z’n allen lekker te kunnen eten.” Eén van de gasten riep spontaan: “Ik voel me net de koningin”. Een andere oudere vertelde: “Wat een prachtige zaal en wat een geweldig lekker eten. En dan die jeugd die zo hun best doet om het ons naar de zin te maken… echt geweldig!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen