Drie Koninklijke onderscheidingen in Erp

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Op 27 december reikt burgemeester Kees van Rooij aan drie zeer actieve vrijwilligers een Koninklijke onderscheiding uit. Het gaat om de heren G.J.P.H. (Frits) van Beekvelt (1953) uit Erp, A.J. (Toon) Kerkhof (1959) uit Erp en H.J.N. (Henri) Muis (1959) uit Veghel. Zij worden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die de heren voor, met name RKVV Erp, verrichten.

De onderscheidingen worden uitgereikt tijdens het officiële programma ter viering van het 75-jarig bestaan van RKVV Erp.

Overzicht verdiensten Frits van Beekvelt

Frits van Beekvelt heeft van augustus 1990 tot en met oktober 2019 de rol van penningmeester van RKVV vervuld. In al die jaren heeft hij zorg gedragen voor een gedegen financiële boekhouding van de club. Ook was hij onder andere verantwoordelijk voor het financiële beheer van het clubhuis, de trainerscontracten en de vrijwilligersbijdragen, de organisatie van loterijen, het aanvragen van subsidies en de viering van jubilea. Vanaf 1993 tot en met heden is de heer Van Beekvelt daarnaast actief bij Carnavalsvereniging De Uilen van Empeldonk en tot slot organiseert hij al vele jaren activiteiten voor Buurtvereniging Empeldonk.

Overzicht verdiensten Toon Kerkhof

Toon Kerkhof is in 1987 als vrijwilliger begonnen bij RKVV Erp. In eerste instantie heeft hij binnen het bestuur de rol van wedstrijdsecretaris vervuld. Na tien jaar heeft hij deze rol ingeruild voor die van secretaris om vervolgens in 2014 de voorzittershamer over te nemen. Daarnaast heeft hij in verschillende commissies meegedraaid. Vanaf 2003 is de heer Kerkhof betrokken bij de KNVB. Van 2003 tot en met 2013 vervulde hij de rol van regioafgevaardigde veldvoetbal in het district Zuid II en momenteel is hij actief als KNVB-ambassadeur voor district Zuid II. Van 2008 tot en met 2016 was hij bestuurslid/voorzitter van de Dorpsraad Erp.

Overzicht verdiensten Henri Muis

Henri Muis is vanaf 1994 actief bij RKVV Erp. Hij vervulde van 1994 tot en met 2008 een grote rol bij het jeugdkamp als medewerker en nachtwaker. Van 1997 tot 2014 was hij wedstrijdsecretaris binnen de jeugdcommissie en vanaf 2011 tot heden vervult hij een grote rol binnen de technische staf van de A-selectie. Hij ondersteunt in die rol onder andere de trainers, leiders en spelers van de selectie, verzorgt de wedstrijdadministratie en rouleert in een team met drie anderen als assistentscheidsrechter. Ook als er andere activiteiten binnen Erp georganiseerd worden doet men nooit vergeefs een beroep op Henri Muis. Zo verrichtte hij vele hand- en spandiensten bij de pleinfeesten en voor het Oranjecomité Erp.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden