Zondagmiddag live in De Afzakkerij: Rockabilly Boogie Band

Foto: afzakkerij.nl

Elke zondagmiddag is er live muziek te beluisteren in cultuurcafé De Afzakkerij aan de Noordkade in Veghel. Ook in 2020. Wekelijks weer een andere stijl. Aankomende zondag op het podium de formatie Rockabilly Boogie Band.

Rockabilly is de voorloper of zelfs wegbereider van de rock-‘n-roll en is ontstaan in de vroege jaren 50 in de U.S.A. Elvis Presley, Carl Perkins, Buddy Holly, Eddy Cochran, Johnny Cash, Chuck Berry en Roy Orbison waren belangrijke pioniers in die tijd en hadden grote invloed op de jeugd en het uitgaansleven.

60’s

De jaren 60 kenmerkte zich door een nieuwe stroming uit Engeland als antwoord maar ook gebaseerd op de Rock & Roll uit de jaren 50: De Rock- en Beat Music ook wel The British Invasion genoemd. The Beatles, Stones, Hollies, Small Faces etc. zijn allemaal groot geworden mede door invloeden van de rockabilly-artiesten en hebben veel nummers van hen gecoverd.

In de zomer van 2018 zijn de leden van de Rockabilly Boogie Band bij elkaar gekomen en ontdekten hoe belangrijk deze rockabilly-artiesten zijn geweest en wat hun invloed is op de hedendaagse muziek. Deze band spant zich tot het uiterste in om deze prachtige muzikale erfenis live neer te zetten.

Bezetting

Wim Heijman – vocals & rhythmguitar

Vincent Schrover – leadguitar & vocals

Henk van Vlijmen – drums

Mark Schreurs – double bass

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden