Carnavalsvereniging ‘De Promillikantjes’ hield jaarlijkse bouwmarathon

Foto: Stan Pittens

Zaterdagochtend 4 januari klokslag 10.00 uur gaf Prins Robert d’n Twidde van Kuussegat het startsein voor de jaarlijkse bouwmarathon van carnavalsvereniging De Promillikantjes uit Veghel. Een traditie die al vele jaren stand houdt.

Dat betekent echter niet dat men nu pas is begonnen met bouwen. De eerste voorbereidingen voor het nieuwe carnavalsseizoen beginnen voor deze club eigenlijk al in de zomer. Dan wordt gezamenlijk een thema bepaald en worden de eerste ideeën op papier uitgewerkt. In het najaar wordt gestart met de bouw van de wagen voor het nieuwe seizoen.

In de afgelopen jaren vielen De Promillikantjes regelmatig in de prijzen bij de diverse optochten. Vaak gingen zij met de eerste prijs en/of met de publieksprijs aan de haal. Ook voor dit jaar zijn de verwachtingen weer hoog gespannen.

Zij zijn te bewonderen tijdens de optocht van CV De Reigers in Zijtaart op zaterdag 22 februari, de optocht van CV De Kuussegatters in Veghel op zondag 23 februari en in de optocht van CV De Oivers in Eerde op dinsdag 25 februari.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen