Veghelse band Apostrophe released eigen nummer

Foto: Stan Pittens

Afgelopen jaar was de Veghelse band “Apostrophe”, ontstaan bij de organisatie Pop&Co uit Veghel en Schijndel, uitgekozen om mee te mogen doen met een Nationaal traject van de organisatie “popsport“. Dit is een organisatie die per provincie één act uitzoekt met jonge talenten en deze verder begeleidt op muzikaal gebied. 

De bandleden hadden daarbij coaching in onder andere: stage performance, marketing en songwriting gekregen van meerdere professionals uit de muziekwereld, waaronder Okke Punt, schrijver van de nummer 1-hit “Reünie”.

Afgelopen december werd het traject afgesloten met een opname in de studio van de Nijmeegse band “De Staat” en vanaf vandaag, 9 januari, staat de opname, inclusief videoclip hiervan online op het Youtube-kanaal van Popsport en Apostrophe.

Wij namen afgelopen weekend een kijkje tijdens de repetitie en spraken met de bandleden.

Apostrophe

Deze band, bestaande uit 5 jong volwassenen, allen zo rond de 18 jaar, is ontstaan in 2015. Zij hebben al verschillende optredens achter de rug. Hoogtepunt was toch wel het optreden voor Koningin Maxima tijdens haar bezoek aan CHV Noordkade op 10 september 2018.

De jonge muzikanten zijn op dit moment bezig met het schrijven van meer eigen nummers.

Op vrijdag 24 januari a.s. zullen zij te zien en te horen zijn tijdens de Nacht van de Noordkade in Veghel. Hun optreden staat gepland om 20.00 uur in De Afzakkerij.

Apostrophe

Pop&Co Bandcoaching

Apostrophe is samengesteld en wordt begeleidt door één van de coaches bij Pop&Co Bandcoaching, Joost van Sprundel. Joost is een echte gitaarvirtuoos, maar voelt zich ook thuis op de drums en toetsen. Als sessiemuzikant werkt hij mee aan veel muzikale projecten. Joost heeft bijvoorbeeld gespeeld in de orkestbak van verschillende Joop van den Ende musicals zoals Ciske de Rat en Evita.

Apostrophe heeft diverse hedendaagse songs waaronder ‘Whatever it takes’ van Imagine Dragons, ‘No mercy’ van Racoon en ‘Chasing cars’ van Snow Patrol maar ook nummers uit een (ver) verleden zoals ‘Another one bites the dust’ van Queen, ‘Seven nation army’ van Ben l’oncle soul en ‘Omarm’ van Bløf op hun repertoire staan. En vanaf vandaag staat er dus ook een eigen nummer van hen online.

Bezetting

  • Willem Bennenbroek (zang & gitaar)
  • Teun van Wershoven (gitarist & zang)
  • Cas Habraken (bass)
  • Eefje van Wershoven (toetsen)
  • Sander Weber (drums)

Instagram: https://www.instagram.com/apostropheband/

Apostrophe

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden