Indrukwekkende portretten tijdens foto-expositie op CHV Noordkade

Foto: Jorg van Broekhoven

Wat maakt een fotoportret krachtig en waarom blijf je wat langer kijken bij die ene foto, en loop je zo voorbij aan de andere? Cursisten van fotograaf en Phoenix Cultuur-docent Wim Roefs zijn de zoektocht aan gegaan naar de diepere laag in portretfotografie. Hun indrukwekkende en gevarieerde werk wordt tentoongesteld in een expositie, die op woensdag 22 januari om 19.00 uur wordt geopend op de CHV Noordkade in Veghel.

De expositie is het resultaat van de fotografiecursus “De kracht van fotografie”, die Wim Roefs dit cursusjaar heeft verzorgd bij Phoenix Cultuur. Maar liefst 11 amateurfotografen nemen deel aan de expositie, waarbij een selectie zelfgemaakte portretten aan het publiek wordt getoond.

De kracht van fotografie

Tijdens de fotografiecursus leren cursisten diverse technieken en visies, om uiteindelijk te komen tot een mooie en aansprekende portretfoto. Het gebruik van licht, achtergronden, compositie en het zoeken naar verrassende beelden werd intensief in de praktijk gebracht. Wim vertelt: “We zijn vanaf de eerste avond meteen begonnen met het fotograferen van modellen, met een zeer uiteenlopende uitstraling. Ik zag de deelnemers in een hele korte tijd enorme vorderingen maken.” Het werken met mensen, het aansturen, de modelbehandeling, maar ook de techniek van de camera beheersen werd een voornamelijk onderdeel van de workshop. Daarnaast kregen alle cursisten om de twee weken een pittige thuisopdracht voorgeschoteld, waaronder de opdracht om close-up portret te maken van een onbekende persoon die recht in de camera kijkt. Wim: “Dit is vooral bedoeld om de schroom te overwinnen om mensen op straat te vragen, een mooie foto van ze te mogen maken. Dit werd wel als lastig ervaren door de deelnemers, maar de resultaten waren fantastisch!”

De expositie is dit jaar heel gevarieerd, mede door de vele modellen en de enorme inzet van de cursisten. “Een echte aanrader om te komen kijken, hoeveel progressie je in relatief korte tijd kunt boeken op het gebied van portretfotografie”, aldus Wim. Wim Roefs verzorgt jaarlijks een fotografiecursus bij Phoenix Cultuur, voor de meer ervaren amateurfotografen. Als afsluiting van de cursus wordt een expositie georganiseerd om het ‘geleerde’ aan het publiek te tonen.

De expositie “De kracht van fotografie” wordt op woensdagavond 22 januari om 19.00 uur geopend, op de 1e verdieping op de CHV Noordkade in Veghel. Publiek is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Daarna is de expositie nog tot en met 9 februari te bewonderen.

Logo_Phoenix 896x504

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden