Kom De Nationale Voorleesdagen vieren in de Bibliotheek

Foto: nobb.nl

Op woensdag 22 januari starten de Nationale Voorleesdagen weer. Dan wordt in het hele land extra aandacht besteed aan het belang van voorlezen. Ook de Bibliotheken Meierijstad doen hier graag aan mee! Daarom worden tijdens de Voorleesdagen diverse activiteiten gehouden. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar, Moppereend, dat werd gemaakt door Joyce Dunbar en Petr Horáček.

De Nationale Voorleesdagen worden feestelijk afgetrapt op woensdag 22 januari. De kleuterklassen van OBS De Tuimelaar komen dan op bezoek in de Bibliotheek Veghel voor een speciaal klassenbezoek. Tijdens dit bezoek is er een bijzondere voorlezer aanwezig, namelijk een advocaat van Bernhaege Advocaten. Gedurende de rest van de Nationale Voorleesdagen komen diverse kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen op bezoek in de verschillende vestigingen van de Bibliotheken Meierijstad.

Pyjamaontbijt op zondag 2 februari

Op zaterdagmiddag 1 februari worden alle kinderen van Meierijstad uitgenodigd om hun knuffel langs te brengen om een nachtje te komen logeren in de Bibliotheek. Dit kan in Veghel tussen 15.00 en 16.00 uur en in Sint-Oedenrode tussen 12.00 en 13.00 uur. De knuffels worden de volgende dag wakker gemaakt tijdens een gezellig pyjamaontbijt, dat om 10.00 uur begint. Tijdens het pyjamaontbijt wordt er samen gezongen, voorgelezen en natuurlijk lekker ontbeten. Deelname aan het ontbijt is gratis, graag vooraf aanmelden via de website.

Meer informatie over de verschillende activiteiten is te vinden op de website, www.bibliotheekmeierijstad.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen