Groep leerlingen Havo 4 Zwijsen College zet actie op touw voor de Molukken

Foto: Facebook Zwijsen College

Een groep betrokken leerlingen van havo 4 heeft een inzamelingsactie op touw gezet voor de aardbevingsslachtoffers op de Molukken. Dit nadat ze het reisverslag van hun geschiedenisleraar Daniel Suitela naar de Molukken hadden gehoord. Hij was daar om de bevolking te helpen die door een aardbeving is getroffen.

Veel leerlingen trokken zich het lot van de bevolking, wonend in tentenkampen en met de constante dreiging van tsunami’s en bevingen, aan. Naar aanleiding daarvan werd het idee opgevat om een inzamelingsactie op te zetten om de getroffen mensen te voorzien van primaire levensbehoeften.

En dus werd er een verzoek ingediend bij directrice Barbara Sol. “Mevrouw Sol we hebben een plan…”. Als leerlingen zo beginnen weet je dat je iets moois gaat horen, aldus Barbara. “Mogen we de keuken gebruiken? Mogen we een brief naar ouders sturen, mag onze actie op de monitoren? Mogen we het rekeningnummer van school gebruiken?”

“Ik help waar ik kan. Een telefoontje naar Eric Jansen van de Rabobank was genoeg om mee te denken en te helpen”, aldus mevrouw Sol.

Actie

Tijdens de toetsweek wordt door de leerlingen in de pauzes allerlei lekkers verkocht. De opbrengst gaat volledig naar de slachtoffers van de aardbeving. De directie van het Zwijsen College is trots op deze leerlingen en wenst ze een hoge opbrengst toe!

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden