Fioretti College en Zwijsen College in Veghel ontvingen predicaat ‘Excellente School’

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Het Fioretti College en het Zwijsen College hebben vandaag het predicaat ‘Excellente School’  ontvangen. Het Ministerie van OCW heeft dit aan beide scholen toegekent. De toekenning is voor een periode van drie jaar. Slechts zo’n dertig middelbare scholen in Nederland dragen dit predicaat. Vorig jaar ontvingen beide scholen reeds het predicaat ‘Goed’ voor alle afdelingen.

Het predicaat ‘Excellente School’ is een waardering voor scholen met bijzondere kwaliteiten en voor scholen die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel.

Fioretti College

Voor het Fioretti College is het predicaat toegekend voor de leerlingenondersteuning.

Het Fioretti College biedt efficiënte en effectieve ondersteuning en begeleiding voor leerlingen die dat nodig hebben. Vanuit het Team Ondersteuning Fioretti (TOF) worden vakdocenten en mentoren geschoold en begeleid. Op leerlingniveau kan remedial teaching, een coach of persoonlijk begeleider worden ingezet. Speerpunten zijn contact met ouders, maatwerk, persoonlijke aandacht, coaching, trainingen, remedial teaching en de koersklassen.

20-01-2020 Predicaat Excellente School Fioretti College 04

20-01-2020 Predicaat Excellente School Fioretti College 02

20-01-2020 Predicaat Excellente School Fioretti College 03

Zwijsen College

Voor het Zwijsen College is het predicaat toegekend voor de afdeling Fast Lane vwo+

Leerlingen met een havo/vwo- of vwo-advies kunnen kiezen voor Fast Lane vwo+. Vwo-ers die van uitdaging houden, kunnen één van de extra vakken kiezen: natuurwetenschappen (robotica) of Chinees. Alle vwo-leerlingen kunnen versnellen en dus in hun eigen tempo leren. Door in de vijfde klas al in één of meerdere of zelfs alle vakken examen te doen, is er tijd voor bijvoorbeeld een vak aan de universiteit of om een speciaal Engels (Cambridge) programma op hoog niveau af te sluiten. Vanzelfsprekend kan het vwo ook gewoon in zes jaren worden gedaan.

20-01-2020 Predicaat Excellente School Zwijsen College 03

20-01-2020 Predicaat Excellente School Zwijsen College 02

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden