Basisschool De Vijfmaster wint Meccanoid Robot met de zwerfafvalfotowedstrijd

Foto: gemeente Meierijstad

Op 6 februari kreeg groep 8 van basisschool De Vijfmaster in Veghel, de grote prijs van de zwerfafval-fotowedstrijd, de Meccanoid Robot, uitgereikt door wethouder Harry van Rooijen. Deze klas won met hun fotocollage de fotowedstrijd die onderdeel is van de gratis gastlessen over het thema Duurzame Wereld, die gemeente Meierijstad aanbiedt aan alle scholen.

Alle basisscholen en het voortgezet onderwijs konden afgelopen jaar gratis deelnemen aan het zwerfafvalproject dat onderdeel is van het thema Duurzame Wereld van de gemeente Meierijstad. In totaal waren er in 2019 zo’n 50 gastlessen op 14 scholen. Tijdens het buurtonderzoek, dat onderdeel is van de gastles, raapten de kinderen maar liefst 1.537 stuks zwerfafval op. Ze troffen vooral veel plastic materiaal en sigarettenpeuken aan.

Winnende foto robot vijfmaster Veghel
Winnende foto robot Vijfmaster Veghel

Zwerafvalproject

“De gemeente Meierijstad heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Op allerlei manieren willen we bijdragen aan een duurzame samenleving en een beter milieu. Het is goed om te zien dat basisschoolkinderen actief met deze problematiek aan de slag gaan. Zij zijn de toekomst.” Aldus Harry van Rooijen, wethouder Infrastructuur en Duurzaamheid. Voor de aanpak van zwerfafval heeft de gemeente een plan opgesteld. De gastlessen over zwerfafval en de gevolgen hiervan voor ons milieu, zijn hier een onderdeel van. Ook is er veel aandacht voor de Landelijke Opschoondag op 21 maart 2020. In Meierijstad beginnen we zelfs al op 18 maart. Iedereen kan zijn schoonmaakactie aanmelden bij de gemeente en gratis opruimmaterialen ontvangen, zoals handschoenen, knijpers en afvalzakken. Wie zijn zwerfafval gratis inlevert bij de milieustraat, ontvangt een lekkere traktatie.

Aanmelden gastlessen 2020

Ook dit jaar biedt de gemeente Meierijstad de gratis gastlessen over het thema Duurzame Wereld weer aan alle scholen aan. Je kunt je klas of school aanmelden via www.meierijstad.nl/inschrijvengastles-zwerfafval

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen