Uitstekende overwinning Skunk Dames 1

Foto: Skunk

Zaterdag 8 februari stond voor Skunk Dames 1 de wedstrijd tegen de nummer 2, Volley uit Tilburg, op het programma.

De Veghelse dames begonnen de wedstrijd zonder verwachtingen maar goed voorbereid.  Vanaf moment één hebben de dames van Skunk, volley Tilburg onder druk gezet. De service pass was constant en de aanvallers hebben geen enkel punt laten liggen. Ze hadden al snel een voorsprong te pakken van 10-17. De dip in de eerste set duurde maar een aantal punten. Geen enkel moment dat de dames van volley Tilburg echt terug hebben kunnen vechten. De set is gewonnen door Skunk met 16-25.

De tweede set zijn de dames vol vertrouwen begonnen. Mentaal sterk en vastberaden om te vechten voor elke punt. Dat was ook terug te zien in het goede spel. De service druk was hoog waardoor Volley Tilburg geen aanval in kon zetten. Hier heeft Skunk goed gebruik van gemaakt. De pas lag goed, de set-up lag goed en de aanval werd afgemaakt. Alles lukte. De set is dan ook met gemak gewonnen met 16-25.

De derde set werd erg goed begonnen door Skunk. De communicatie was goed en de speelsters hadden veel vertrouwen in elkaar. Iedereen had zijn eigen inbreng om er één geheel van te maken. Ook de service druk lag hoog. De voorsprong liep uit tot 5-13. Volley Tilburg begon hierna erg goed te serveren, dit kostte Skunk een aantal punten om weer goed op de rit te komen. Ook het afmaken van de aanval was moeilijk door een goede rally pas van Volley Tilburg. Uiteindelijk is door een goede service reeks de set  gewonnen met 19-25.

De vierde set ging redelijk gelijk op. Volley Tilburg liet een goede verdediging zien waardoor de conditie van de dames op de proef werd gesteld. De rally’s duurde lang en de aanval werd niet afgemaakt. Mentaal stond Skunk er beter voor en hebben zich goed kunnen herpakken. Een goede focus en alertheid zorgde voor een goede rally pas en de aanval werd weer afgemaakt. De sfeer in het veld was goed en vol vertrouwen is de set met 22-25 binnengehaald.

Setstanden

16-25, 16-25, 19-25, 22-25

De dames van skunk hebben de hele wedstrijd laten zien waar ze goed in zijn. En door de 0-4 winst gestegen naar de 4e plek in de competitie.

Maandag 17 februari om 19:30 uur speelt Skunk dames 1 tegen Set Up dames 1 in sporthal de Bunders.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden