‘Week van de Liefde’ groot succes

Foto: Fioretti College

De ‘Week van de Liefde’, die vorige week georganiseerd werd op het Fioretti College in Veghel, was een groot succes. Het initiatief kwam van Ilse van Boekel en Saskia van den Hoogen, beiden docent op de school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs. Een hele week lang was dit hét gespreksonderwerp van de dag. Overal hingen posters en talloze complimentjes en andere vriendelijke gebaren vlogen door de school. Mooi om te zien dat leerlingen écht hun best deden en zelfs klasgenoten aanspraken als die even niet vriendelijk waren.

“Onze leerlingen hebben in de week van 10 t/m 14 februari laten zien dat ze oprecht lief kunnen zijn voor de ander. Een complimentje geven aan een vriend(in), een tas dragen, de deur open houden voor een docent, zomaar iets vriendelijks zeggen tegen een voorbijganger of een plagerijtje inslikken, we hebben het allemaal zien gebeuren”, illustreert Ilse van Boekel.

Rozenactie

In de week voorafgaand aan de actie konden leerlingen in de grote pauze een roos kopen en een lief kaartje schrijven voor iemand. “Onze rozenactie was een enorm succes! Op Valentijsdag mochten we maar liefst 525 rozen uitdelen aan leerlingen en medewerkers”, vertelt Saskia van den Hoogen. “Dezelfde middag konden we een cheque van € 300,- overhandigen aan Myke van Asseldonk van Join Us. Deze stichting brengt jongeren uit de gemeente Meierijstad die zich eenzaam voelen in contact met leeftijdsgenoten. Door ontmoetingsavonden en activiteiten worden ze sociaal sterker. Actie geslaagd!”

Fioretti College

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden