Gratis ‘1 Ander Festival’ presenteert kleurrijk, internationaal muziekprogramma op 13 en 14 juni

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Op zaterdag 13 en zondag 14 juni vindt in het Schijndels Kloosterpark de 27e editie plaats van het 1 Ander Festival; hét culturele ontmoetingsfeest van Schijndel en omstreken. Ook dit jaar is het festival op beide dagen gratis te bezoeken. De zaterdagavond staat wederom volledig in het teken van de Latin muziek. Hoofdact op deze dansavond is de internationale topgroep Zuco 103. Op de zondag zijn Bots, Kel Assouf, Conjunto Papa Upa en afsluiter Rumbaristas de belangrijkste namen.

De Latin Night van 1 Ander Festival wordt op zaterdagavond om 20.00 uur geopend met een openbare Salsa dansworkshop in samenwerking met Phoenix Cultuur. Deze workshop vormt de opmaat naar een heerlijke Latijns-Amerikaanse dansavond met twee swingende livebands en met Latin DJ Guillermo Reinaldo.

De Braziliaanse zangeres Lilian Vieira vormt met haar groep Zuco 103 het hoofdgerecht op de zaterdagavond. De uitvinders van de Brazilectro reizen al meer dan 20 jaar de wereld over met hun aanstekelijke mix van samba, jazz en elektronische muziek met invloeden uit wereldmuziek, dub en drum ’n bass.

Zuco103 by Jonathan Herman

Op de zondag komen vanaf 14.00 uur weer muzikale stromingen van alle windstreken samen. Een opvallende, nostalgische naam op de zondagmiddag is de Eindhovense Nederpopgroep Bots. Deze legendarische band werd al in 1974 opgericht en brak door met de hit ‘Zeven dagen lang’. Vooral in de jaren 70 en 80 maakte de politiek geëngageerde groep furore; niet alleen in ons eigen land, maar ook zeker in West- en Oost-Duitsland.

Een bijzondere verschijning is Kel Assouf uit Niger.  Kel Assouf weet ruige stonerrock perfect te integreren in de uitgesponnen gitaarlicks van Touareg-muzikanten uit de Sahara.

Smaakmaker op de zondagavond is Conjunto Papa Upa. De uit Venezuela afkomstige Alex Figueira creëert met zijn groep een geheel eigen geluid: gruizig, stuwende, psychedelische dance die doorspekt is van salsa, afro-latin en Caribische ritmes.

Het 1 Ander Festival wordt dit jaar afgesloten door Rumbaristas. Catalaanse Rumba en Siciliaanse tarantella gemixt met ska, cumbia en balkan-invloeden zorgen ervoor dat deze Spaans/Belgische groep 100% garantie geeft voor feest.

Rumbaristas 1

Meer info

Naast nog veel meer muziek is er op het festival ook volop ruimte voor (straat)theater, kunstprojecten, een kinderplein, het Phoenix Cultuurplein, foodtrucks en een feel good markt. Daarbij wil het 1 Ander Festival ook een statement maken en aandacht geven aan de thema’s tolerantie, vrijheid en duurzaamheid. Meer informatie kunt u vinden op de website www.1anderfestival.nl . Op deze site is ook de laatste informatie te vinden over het programma.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen