Alle samenkomsten en evenementen tot 1 juni verboden

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vanavond maakte justitieminister Grapperhaus bekend in een persconferentie met premier Rutte en zijn collega-ministers Van Rijn (Medische Zorg) en De Jonge (Volksgezondheid) dat alle samenkomsten en evenementen tot 1 juni a.s. verboden zijn. Dit geldt vanaf nu ook voor bijeenkomsten met minder dan 100 personen. De maatregel zal worden gehandhaafd met boetes, aldus minister Grapperhaus.

De bestaande regels zijn nodig omdat veel mensen zich niet houden aan de regel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. “Mijn verstand staat stil bij de overvolle stranden van de afgelopen dagen”, aldus de Rutte.

Burgemeesters krijgen de bevoegdheid om op specifieke locaties zoals stranden en parken een verbod op groepsvorming in te voeren. Degene die zich niet houden aan dit verbod kunnen rekenen op forse boetes.

Verder is de maatregel ingesteld dat als één persoon binnen een gezin griep heeft, het hele gezin binnen moet blijven. Een maatregel die nodig is om de zorg ‘in de benen te houden’ en om kwetsbaren en ouderen te beschermen.

Scholen en horeca

Scholen hebben voorlopig hun eigen regeling. Na 6 april wordt er gekeken of kinderen wel of niet naar school kunnen. De horeca sluit nog niet zeker tot 1 juni. Voorlopig blijft alle horeca dicht tot 6 april, daarna wordt gekeken hoe het gaat.

Paaspop en 7th Sunday

De traditionele opening van het festivalseizoen, Paaspop in Schijndel en 7th Sunday kunnen ook geen doorgang vinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden