Nieuwe Petrus en Paulusschool in kerk Eerde

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Het college van Meierijstad heeft op 17 maart 2020 besloten om de raad voor te stellen om krediet beschikbaar te stellen voor het aangaan van een langdurige huurovereenkomst met SHAAK (Samenwerking Heilige Antonius Abt Kerk). Dat maakt de huisvesting van de Petrus en Paulusschool in en gedeeltelijk naast de kerk in Eerde mogelijk.

Op 6 november 2019 hebben SHAAK, SKIPOV basisonderwijs en de gemeente Meierijstad een intentieovereenkomst gesloten. Deze overeenkomst is voor partijen de start geweest om te onderzoeken of het haalbaar is om naast en in de kerk aan de Esdonkstraat 2 een nieuwe basisschool te realiseren.

Wethouder Coby van der Pas: “Met dit besluit, brengen we dit prachtige plan naar de volgende fase. Deze ontwikkeling biedt de kans om een nieuwe functie aan de kerk te geven. Hiermee ontstaat een uniek nieuw schoolgebouw dat aan de gemeentelijke kwaliteitseisen kan voldoen én is geborgd dat de kerk als beeldbepalend gebouw voor Eerde behouden blijft.”

Voordat de huurovereenkomst en bijbehorende overeenkomsten gesloten worden, worden deze eerst nog aan de raad voorgelegd. De raad kan zijn wensen en/of bedenkingen met betrekking tot deze overeenkomsten kenbaar maken. Ook zal de raad gevraagd worden de voor het aangaan van de huurovereenkomst benodigde middelen beschikbaar te stellen. Als de raad het krediet beschikbaar stelt zal de gemeente de school voor in ieder geval 20 jaren van SHAAK huren (met de mogelijkheid om deze termijn met nog eens 20 jaren te verlengen), waarna de school aan SKIPOV in gebruik wordt gegeven. Berry Tomas, bestuur SKIPOV: “We hebben veel waardering voor SHAAK en de gemeente Meierijstad voor de moed en doorzettingsvermogen een dergelijk ambitieus en innovatief project te ontwikkelen.” Het raadsvoorstel wordt op 7 mei 2020 in de raad behandeld. Bij een positief besluit is het de verwachting dat de school medio 2022 in gebruik kan worden genomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden