Leefgoed zoekt ‘oude’ smartphones voor ouderen

Foto: Image by Pexels from Pixabay

Leefgoed is een actie gestart om in deze moeilijke tijd ouderen dichterbij elkaar te brengen. Ouderen mogen nu vaak niet naar buiten en om ze toch contact te laten houden met de ‘buitenwereld’ is ONS-welzijn op zoek naar ‘oude’ smartphones.

Aan tafel bij de 3e aflevering van Samen Meierijstad zat Gonnie Smulders. Gonnie doet in deze uitzending namens Leefgoed Veghel de oproep om gebruikte smartphones in te leveren. Zo kunnen ze mensen die ver weg van elkaar zijn toch even dichtbij brengen en een geluksmoment bezorgen.

Heb jij nog een smartphone liggen die zij mogen gaan gebruiken om in te zetten bij ouderen die thuis wonen als ook in het verzorgingshuis/verpleeghuis van BrabantZorg en Laverhof? Zo kunnen ouderen toch even zwaaien naar en kletsen met hun (klein)kinderen.

IT-bedrijf Lanthopus gaat deze samen met medewerkers van de De Werkcarrousel Meierijstad gebruiksklaar maken. BrabantZorg en ONS welzijn Veghel e.o. zullen er voor gaan zorgen dat ze bij de ouderen terecht gaan komen, met een duidelijke uitleg.

Het initiatief is van Leefgoed, een samenwerkingsverband van 11 organisaties.

Samen sterk, Samen Meierijstad!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden