Maison van den Boer trakteert bewoners en medewerkers van BrabantZorg

Foto:

Cateraar Maison van den Boer verraste bewoners en medewerkers van drie Veghelse tehuizen van BrabantZorg met luxe gebakjes. Zij kregen vandaag een onverwachtse traktatie in deze moeilijke tijd. Eerder doneerde de koninklijke cateraar al een grote voorraad aan de voedselbank door de vroegtijdige beëindiging van TEFAF en de annulering van evenementen zoals The Dutch Masters Indoor Brabant.

Culinaire knuffels

Ruim 500 gebakjes zijn deze ochtend gebracht naar De Watersteeg, AAtrium en Sint Joachim & Anna. ‘Culinaire knuffels’, vertelt sous-chef en Veghelaar Jeroen Spijker, ‘voor een groep die het nu goed kan gebruiken. Het is verdrietig dat onze ouderen het nu zonder bezoek van hun lieve familie en vrienden moeten doen. Natuurlijk is er extra aandacht vanuit zorgmedewerkers, maar die hebben het nu ook zwaar door uitval van collega’s. Daarom verdienen beide groepen kanjers iets lekkers.’

Maison van den Boer deelt haar versvoorraad uit nu de hele eventagenda door het coronavirus is leeggemaakt. In de keuken van het familiebedrijf wordt overigens nog wel gekookt. ‘Met zusterbedrijf FoodforCare zijn we vijf jaar geleden een nieuwe manier van patiëntenvoeding gestart’, aldus Spijker, ‘door zes tot zeven keer per dag een kleine maaltijd te serveren in ziekenhuizen en zorginstellingen. Het geeft troost te weten dat deze aanpak leidt tot een sneller herstel en dat we daarmee een klein steentje kunnen bijdragen aan de uitdagingen van nu.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen