Het Sint Barbaragilde Veghel neemt afscheid van Gildebroeder Walter Beks

Foto: St. Barbaragilde Veghel

Op zondag 5 april bracht het Sint Barbaragilde Veghel met enkele Gildebroeders een vendelhulde voor de zorghelden en de bewoners bij 3 verzorgingshuizen in Veghel. Gildebroeder Walter Beks was aanwezig in het verzorgingshuis ’t AAtrium.op 6 april overleed Walter aan Corona in het verzorgingshuis. Mogelijk hebben de klanken en rituelen van zijn Gilde hem bij het afscheid van dit leven omringd.

Walter werd 83 jaar en was 40 jaar Gildebroeder, vanaf de heroprichting in 1980. Onlangs werd dit in aanwezigheid van Klaartje zijn vrouw, tegelijk met het veertig jarig bestaan van het heropgerichte Gilde,  gevierd.

Walter was twee keer Koning van het Gilde, won veel Gildezilver bij het geweer- en kruisboogschieten. Ook zijn 3 zonen waren jaren actief lid van het Sint Barbaragilde.

Dinsdag 14 april werd vanwege de Coronamaatregelen, op eenvoudige maar rituele wijze afscheid genomen vóór de Sint Lambertuskerk in Veghel. De vaandrig op deze dag was Gertjan Centen, vele jaren nauw bevriend met de familie. Op het voorplein van de kerk heeft hij na aankomst van de rouwstoet de Vendelgroet gebracht samen met de Koning, Hoofdtamboer, Staande deken en Gildebroeders en-zusters.

Eenvoudig, maar waardig en met respect voor deze Gildebroeder. Op afstand werd een kleine erehaag gevormd door de gildebroeders en-zusters. Van een echte samenkomst kon uiteraard geen sprake zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen