Judith Mangnus uit Veghel weekwinnaar ‘Slimmer Chillen’

Foto: Slimmer Chillen

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je zoveel mogelijk thuis moet blijven. Of wel naar buiten mag, maar altijd op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven. Minister Ferdinand Grapperhaus van Veiligheid en Justitie en zes veiligheidsregio’s dagen jou uit om daar creatieve oplossingen voor te bedenken.

‘Alleen samen komen we verder. Dus blijf elkaar challengen met steeds betere ideeën voor #slimmerchillen. Want daarmee kunnen we Corona killen’. Aldus minister Ferd Grapperhaus in een video-oproep aan jongeren en studenten. De minister deed de oproep tijdens een werkbezoek aan Veiligheidsregio Hollands Midden.

Met zijn videoboodschap daagt de minister alle jongeren en studenten van Nederland uit om hun creatieve voorbeelden van #slimmerchillen ook de komende weken te blijven delen. Op TikTok of Instagram via #slimmerchillen, of per mail naar [email protected]. Voor de drie origineelste inzendingen is er wekelijks een prijs, in de vorm van een waardecheque van € 50,–, € 20,– en € 10,–.

Opdrachtenbingo

Winnares van de weekprijs is Judith Mangnus uit Veghel. Zij heeft een ‘opdrachtenbingo’ ontwikkeld, om met vrienden te kunnen spelen. De bingokaart heeft 25 vakjes, met opdrachten als ‘Schrijf een liefdesbrief aan iemand’ of ‘Doe een coronavirus cel na’. “De bingokaart kun je uiteraard op maat aanpassen, met opdrachten die bij jouw vriendschappen passen”, aldus de 18-jarige winnares van de week. Haar bijdrage is goed voor een waardecheque van 50 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen