Gemeente vergoedt eigen bijdrage kinderopvang voor ouders zonder kinderopvangtoeslag

Foto: Kinderopvang 't Kroontje

Het Rijk vergoedt, tijdens de corona crisis, de eigen bijdrage van ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag. Er is echter ook een groep ouders in Meierijstad die geen recht heeft op kinderopvangtoeslag, maar die normaal gesproken wél gebruik maakt van kinderopvang en daarvoor een eigen bijdrage betaalt.

Het gaat dan om ouders die gebruik maken van de peuteropvang, ouders van kinderen met een indicatie voor voorschoolse educatie én ouders die op basis van een Sociaal Medische Indicatie kinderopvang afnemen. Gemeente Meierijstad heeft besloten om ook voor deze groep ouders de eigen bijdrage te vergoeden, gedurende de periode dat de kinderopvang gesloten is.

Steunmaatregel voor continuïteit

Met deze steunmaatregel zorgt de gemeente ervoor dat deze groep ouders op dezelfde manier gecompenseerd wordt. Door ouders te verzekeren dat zij geen kosten maken voor deze periode, hoeft dat in ieder geval geen reden te zijn om het contract te beëindigen. Voor alle kinderen in de gemeente is de opvang straks weer hard nodig voor hun ontwikkeling, zodat ze een goede start op de basisschool kunnen maken. Deze steunmaatregel voorkomt ook dat de groep kinderen, die extra aandacht, zorg en begeleiding nodig heeft, uit beeld raakt. De kinderopvangorganisaties die peuteropvang en voorschoolse educatie aanbieden, informeren ouders over de financiële afwikkeling. De compensatie van de ouders met een Sociaal Medische Indicatie verloopt via de gemeentelijke afdeling Toegang, in samenwerking met de kinderopvang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen