Fioretti College trots op ‘Koninklijke’ vrijwilligers

Foto: Nico Schoenmakers | Fioretti College

De smeerolie van de samenleving, zo worden de miljoenen vrijwilligers genoemd die zich elke week belangeloos en met veel plezier inzetten voor anderen. Twee vrijwilligers van het Fioretti College in Veghel hebben op 24 april een koninklijke onderscheiding toegekend gekregen. Dat zijn Anny van de Graaf en Mari van Helvoort. De feestelijke uitreiking zal vanwege de corona-maatregelen op een ander moment plaatsvinden.

Anny startte op 1 februari 2004 als ouder haar vrijwilligerswerk op de afdeling praktijkonderwijs (PrO). Op papier werkt ze twaalf uur, maar in werkelijk is dat veel meer. Tijdens de kooklessen worden kleine lunchartikelen gemaakt. Die worden tijdens de pauzes aan de balie verkocht. Anny zorgt ervoor dat de verkoop goed verloopt. Haar leeftijd (71) speelt geen enkele rol in het contact met de jeugd. Ze is een vriendelijke, zorgzame en bescheiden vrouw, die haar vrijwilligerswerk met overtuiging doet, ook tijdens bijzondere schoolactiviteiten. Ze doet ook vrijwilligerswerk bij Sint Joachim & Anna. Een lintje is dan ook volledig op z’n plaats.

Mari is in oktober 2003 als conciërge gaan werken op de afdeling praktijkonderwijs (PrO) van het Fioretti College. Toen hij eind 2012 met pensioen ging, heeft hij zich direct als vrijwilliger aangemeld en bleef zijn conciërgerol met verve vervullen. Hij is momenteel nog zo’n twintig uur per week op school. Mari rijdt met de schoolbus de leerlingen naar hun stageplek, beheert de schooltuin, doet klussen, helpt bij de catering en assisteert ook graag bij bijzondere schoolactiviteiten. Hij is inmiddels 70 jaar, maar heeft uitstekend contact
met de leerlingen. Die maken graag een praatje met hem of helpen hem mee. Mary staat ook altijd klaar voor zijn familie én voor VOW Zijtaart. Hij is betrokken en heeft een hart van goud. De koninklijke onderscheiding is dik verdiend!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen