Phoenix Cultuur doet oproep naar alle trompettisten in Meierijstad

Foto: Afbeelding van Hans Braxmeier via Pixabay

Aanstaande maandag is het 4 mei en dus Nationale Dodenherdenking. De volgende dag, dinsdag 5 mei vieren we dat 75 jaar geleden Nederland werd bevrijd. Hoogstwaarschijnlijk heb je al op internet voorbij zien komen dat we maandagavond 4 mei in heel Nederland, met zo veel mogelijk trompettisten, het signaal Taptoe willen spelen. Dit willen we natuurlijk ook graag in Meierijstad. Speel jij mee?

Belangrijk: Protocol

Zoals bij elke officiële ceremonie is er een protocol, we willen je dan ook vragen om je hieraan te houden. Vanaf 19.45 uur zullen in heel Meierijstad de kerkklokken luiden tot 19.58 uur. Dan stoppen ze en het ‘uitbeieren’ duurt dan ook nog even. Als dat ‘uitbeieren’ klaar is kan de Taptoe beginnen. Als alles volgens planning verloopt is de Taptoe dan precies om 20.00 uur klaar, waarna de kerkklokken 8 uur slaan. Aansluitend geldt de 2 minuten stilte.

Blijf gewoon thuis, maar ga in je tuin of op het balkon staan of speel boven uit een (dak)raam. Het zou echt heel mooi zijn als we met zoveel mogelijk trompettisten meedoen en zo de overledenen kunnen eren.

signaal-Taptoe-Infanterie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen