Nicky Opheij ambassadeur Join us

Foto: Join us

Het Nederlandse model Nicky Opheij is een van de drie ambassadeurs voor Stichting Join us. Samen met Nadï van de Watering en Jacqueline Lifmann zet ze zich in voor eenzame jongeren. Toen Nicky gevraagd werd als ambassadeur was ze direct enthousiast. ‘Ik dacht meteen, ja dat ga ik doen! Ik zou graag iets doen voor jongeren die eenzaam zijn of gepest worden, omdat ik daar zelf in het verleden mee te maken heb gehad’.

Jongeren die elkaar krachtiger maken

Nicky won in 2014 Hollands Next Top Model, een paar jaar later werd ze gekroond tot Miss Nederland. Op dit moment werkt ze als model en presenteert ze ‘Liefde is overal’ voor Omroep Brabant. Stichting Join us is blij dat de altijd enthousiaste Nicky zich in wil zetten voor de jongeren. In februari bezocht ze een van de groepen. Nicky: ‘Ik vind Join us heel tof. Je ziet echt een groep jongeren die elkaar krachtiger maakt en niet naar beneden haalt. Ik denk dat ik vroeger ook jongeren om me heen nodig had die me positief benaderde en het beste in me zagen, zoals ik zie dat bij Join us gebeurt.’

Ambassadeurs Join us

In een korte video vertelt Nicky haar verhaal en geeft ze jongeren tips.

Ook de andere ambassadeurs stellen zich voor. Zo vertelt Jacqueline over haar zoon die te maken had met chronische eenzaam, en laat Nadï zien wat een simpele tweet teweeg kan brengen #eenzamejongeren.

Over Join us

Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In 2016 startte Join us in Veghel, maar inmiddels zijn 29 groepen in o.a. Uden, Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Rotterdam, Huizen en Hellendoorn. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen