112

Politie houdt automobilist staande in Erp en ontdekt verschillende strafbare feiten

Foto: politie.nl

De politie van Veghel heeft dinsdag een automobilist aangehouden die over de Schansoord in Erp reed. Bij controle van het kenteken bleek dat de auto niet APK gekeurd was.

Tijdens de controle van de papieren van de bestuurder bleek er veel meer aan de hand te zijn. De politie rook een alcohollucht en de bestuurder moest een blaastest ondergaan. De verdachte werkte mee aan de ademtest op straat en blies een P/A. Dit wil zeggen dat er een indicatie is dat hij te veel gedronken heeft als hij beginnend bestuurder is. Het rijbewijs van de automobilist overhandigde bleek bovendien vals te zijn. De verdachte werd aangehouden voor het rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en rijden met een vals document.

Op het bureau blies de verdachte nog op het ademanalyseapparaat en daaruit kwam het resultaat 145 UGL. Dit is te veel.

Het valse rijbewijs is door de politie in beslag genomen en het dossier werd gestuurd naar justitie. De verdachte na verhoor heengezonden en de straf volgt op een later moment.

Jezelf middels een geschrift dat bestemd is om tot bewijs van enig feit te dienen (je legitimeren bijvoorbeeld of het bewijs dient als rijbewijs) staat een gevangenisstraf op van 6 jaar of een geldboete uit de vijfde categorie. Het is dus een zwaar bestraft feit wat justitie zeer hoog oppakt.

Politie Veghel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden