Column: Verhuisd voor de liefde…..

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Iedere week verschijnt hier een column van de hand van Nellie Timmermans. Nellie heeft een praktijk voor psychosociale hulpverlening. Zij is gespecialiseerd in de complexe problematiek van ‘nieuw-samengestelde gezinnen’, oftewel stiefgezinnen.

Verhuisd voor de liefde…..

Ze kwam samen met haar 2 kinderen voor de liefde naar Brabant, kwam zelf oorspronkelijk uit Zeeland. Hij had aangegeven niet te kunnen en willen verhuizen, hij had een bedrijf hier in de omgeving en zij kon haar baan opzeggen. Ze hoefde niet direct aan het werk en kon nog wel een tijdje van zijn geld leven.

Zo gezegd zo gedaan. Het jarenlange gereis op en neer was hen niet in de kouwe kleren gaan zitten. Ze zegde haar flatje op en trok bij hem in. Na enkele weken begon ze wat te twijfelen of deze beslissing verstandig was geweest, maar wuifde de twijfel meteen weg. Het was vast de beginfase, dat is vaak niet zo gemakkelijk.

Het geluk neemt af

Maar hoe langer het duurde, hoe erger zij zich begon te storen aan zijn gedrag. Zeker als zijn kinderen kwamen. Dan bestónd ze niet eens meer. Alles stond in het teken van zijn kids. Ze moest koken wat zijn kinderen lekker vonden en als de opmerking maakte dat hun moeder en hun vader het allebei lekkerder klaarmaakten, zei hij niks. Ze voelde zich in de kou staan.

Na nog enkele van dit soort voorvallen ging ze het gesprek met hem aan. Maar helaas: Ze moest niet zo flauw doen…. Het waren maar kinderen. Kortom: hij steunde haar niet, hij viel haar zelfs af. En weer knaagde het gevoel: heb ik er wel goed aan gedaan om te verhuizen?

Tranen met tuiten

Nog enkele weken later kwam ze naar mij. Hij wilde niet meegaan. Toen ze haar verhaal vertelde hield ze het niet droog….tranen met tuiten. Ze besefte ineens wat haar kinderen meemaakten (een verhuizing naar een ander deel van het land, vriendjes en vriendinnetjes kwijt, andere school…). De vader van de kinderen was al jaren eerder afgehaakt.

Gevolgen

Verhuizen voor de liefde kan is veel gevraagd en kan grote gevolgen hebben. In dit geval was de uiterste consequentie dat ze weer terug zou gaan naar Zeeland, zonder woningen zonder baan. Dit had haar tegen gehouden eerder hulp te vragen.

In dit geval slaagden we erin om meneer te betrekken in de hulpverlening en liep alles redelijk goed af, in die zin, dat ze een jaar later toch uit elkaar gingen, maar dat zij de kans had haar leven op te bouwen hier in Brabant.

Moraal

Moraal van het verhaal: denk na over een weg terug. Dit geldt niet alleen voor stiefgezinnen, maar ook andere mensen verhuizen wel eens voor de liefde en zijn soms blij als ze weer terug kunnen.

Nellie Timmermans Interpunctie, Smientdonk 2 5467 CA Veghel

www.interpunctie.nl [email protected], tel. 0413-310795 of 06-21 59 24 35

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen