De World Cup Driebanden… ook in 2022, 2023 én 2024 in Veghel!

Foto: Stefan Osnabrug

Maandagmiddag 18 mei 2020 kwam vanuit de burelen van de UMB (wereldbiljartbond) en CEB (Europese biljartbond) geweldig nieuws richting KNBB en KNBB Sectie Driebanden. DE World Cup Veghel 2019 werd gezien als zo’n geweldig succes, de sfeer zo goed en de organisatie door Stichting BEN zo voortreffelijk, dat Nederland óók de World Cups van 2022, 2023 en 2024 heeft toegewezen gekregen!

Dit betekent dat Nederland op 23 t/m 29 oktober 2022, 22 t/m 28 oktober 2023 en 20 t/m 26 oktober 2024 wederom in het teken zal staan van driebanden, in de CHV Noordkade locatie in Veghel.

WK Driebandem

KNBB-voorzitter Garmt Kolhorn was zowel blij als trots: “Dat Nederland de laatste tijd de organisatie van zoveel grote events krijgt toegewezen, is geen toeval. Immers, het driebanden leeft hier ongelooflijk, de KNBB Sectie Driebanden steekt steeds weer zijn nek uit om evenementen hierheen te halen, en met Stichting BEN hebben we de best mogelijke partij om alles tiptop te organiseren. Dat weten we in Nederland al een tijdje, maar het wordt ook op Europees en mondiaal niveau steeds meer op waarde geschat.”

Grote vreugde ook bij de organisatoren Harry Mathijssen en Ad Smout van Stichting BEN: “Onze ambitie is duidelijk: we willen driebanden in Nederland structureel op een hoger plan brengen. We moeten niet vergeten waar we vandaan komen: minder dan tien jaar geleden was driebanden op sterven na dood. Met zijn allen hebben we het driebanden weer tot leven gekregen op een manier die niemand voor mogelijk had gehouden. Eerst met de volle tribunes, toen met steeds meer sfeer, vervolgens met een steeds professionelere uitstraling en inmiddels met meer live uitzendingen op internet en televisie dan ooit tevoren. Wij wilden niets liever dan nog drie jaar extra in deze geweldige locatie op het Jumbo-terrein. Dat de UMB en de CEB hierin zijn meegegaan, dat stemt ons geweldig blij.”

Ook bij Paul Brekelmans, Hans de Bruin en Bennie Deegens van KNBB Sectie Driebanden is de blijdschap enorm. “We hebben de laatste jaren als KNBB, KNBB Sectie Driebanden en Stichting BEN zo ongelooflijk onze nek uitgestoken om grote driebanden events naar Nederland te halen. Daar zit een flinke hoeveelheid voorbereiding in, lobbyen, schakelen met elkaar. Nadat we onlangs ook al het mooie nieuws kregen van de toewijzing van het EK Driebanden van 2021, hebben we met deze beslissing van UMB/CEB iets unieks: gewoon zes jaar op rij de World Cup in Nederland, op de allermooist denkbare locatie in Nederland. Hoe bijzonder is dit voor ons kleine landje, en dat op een moment dat mondiaal het driebanden een ongekende groei doormaakt. Wij hopen en verwachten dat deze World Cups in Veghel zullen bijdragen aan de doorbraak van driebanden richting het grote publiek. Plus, een voortzetting van een prachtige traditie met Nederland als toonaangevend land in het mondiale driebanden.”

WK Driebandem

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden