Nancy van Heeswijk in actie voor ‘De Waterengel’

Foto: Nancy van Heeswijk

In September gaat Rondvaartboot De Waterengel varen voor zorginstellingen. De realisatie van dit unieke project wil echter niet hélemaal vlotten. Handen, materialen en gelden schieten tekort door de coronaperikelen. Om aandacht te vragen hiervoor zal initiatiefneemster Nancy van Heeswijk gedurende 14 dagen gaan overleven op een vlot.

Van 1 t/m 14 juni vaart zij de gehele toekomstige vaarroute van De Waterengel: van Den Bosch tot Helmond en vervolgens naar Tilburg, en ze stopt bij elke gemeente ertussenin. Gedurende deze dagen zullen er diverse gasten aan boord komen, er zullen kleine optredens zijn en bijzondere acties plaatsvinden die digitaal te volgen zijn. Crowdfunding gaat via https://www.voordekunst.nl/projecten/10536

Actie ‘Het wil niet vlotten’

Op 1 juni vertrekt het 1,5-meter-afstand-veilige vlot in Den Bosch. Vervolgens zal zij via Sint Michielsgestel, Bernheze, Meierijstad, Laarbeek, Helmond, Nuenen, Son en Breugel, Eindhoven, Best, Oirschot, Oisterwijk en Hilvarenbeek naar Tilburg varen. Hier zal het vlot op 14 juni aankomen. Nancy, zelf een creatieve zangeres, gaat 2 weken lang niet van het vlot af en zal overleven met hulp van de omgeving. Samen met hond Guus woont zij in een tentje op het vlot waar tevens een knusse huiskamer wordt gerealiseerd. In elke gemeente die grenst aan het kanaal zal ze enkele gasten ontvangen met uiteenlopende verhalen, liederen, gedichten of bijvoorbeeld mensen uit de zorg of de doelgroep van de rondvaartboot. Dit alles is via social media te volgen. Wil jij ook je steentje bijdragen met iets bijzonders, iets komen zingen of vertellen, hond Guus uitlaten of bijvoorbeeld koken voor Nancy? Aanmelden kan via [email protected] of de Facebookpagina van Rondvaartboot De Waterengel.

Rondvaartboot De Waterengel

De Waterengel biedt mensen de kans om op het water even te kunnen ontsnappen uit hun dagelijkse wereld. Met name bedoeld voor mensen die regelmatig ‘even vergeten’ (dementie), mensen die soms even vergeten worden door hun meervoudige beperking en mensen die eenzaam zijn doordat zij vaak even vergeten worden. Deze doelgroep kan gebruikmaken van deze -voor dit gebied- unieke rondvaartboot in hun eigen omgeving, vanaf het water. Het doel is om dit gratis, al dan niet via een vergoeding uit WMO/PGB, aan te kunnen bieden. Zie www.dewaterengel.nl

Om de rondvaartboot voor dit doel optimaal geschikt te maken, wordt de inrichting extra veilig, rolstoeltoegankelijk en waar mogelijk prikkelarm. Zo kan men ónbeperkt genieten op het water. Het initiatief loopt via Stichting Goud voor Oud. Na anderhalf jaar plannen maken hopen we dat u helpt het project mee af te ronden en zo vlot een ‘reddende engel’ te worden voor De Waterengel!

Nancy van Heeswijk

Afgelopen weekend namen wij van meierijstad.nieuws.nl een kijkje bij Nancy en spraken met haar over de plannen.

De Waterengel 1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden