Goede zorg, óók in crisistijd

Foto: Happy Nurse

Het Coronavirus… we weten allemaal welke grote invloed dit virus heeft gehad en nog heeft op de wereld en ons dagelijks leven. We kennen allemaal de schrijnende verhalen van overbelasting van zorg, verlies van dierbaren en gemis van waardevolle contact momenten.

Wij spraken met Aniek van Nuland, wijkverpleegkundige bij Happy Nurse.

“Niets lijkt meer hetzelfde terwijl sommige dingen ‘’gewoon’’ door moeten gaan. Zo ook de zorg voor onze cliënten”, aldus Aniek. “Na deze hectische periode kunnen we terugkijkend zeggen dat we het nog niet zo slecht gedaan hebben. In het begin was er veel onduidelijkheid voor iedereen en een groot tekort aan beschermende middelen. Hierdoor ontstond er lichte paniek: ‘’Hoe kunnen we goed voor onze cliënten blijven zorgen, hen beschermen en ook onszelf beschermen?’’ Dit zorgde voor ethische dilemma’s, terwijl we niet verwacht hadden dat dit ooit voor ons een punt van zorg zou kunnen zijn”.

Het Coronavirus legde hen zoveel beperkingen op, dat juist dát heeft gemaakt dat ze nóg meer in mogelijkheden en oplossingen gingen denken en al voortijdig in actie zijn gekomen. “Dit kon alleen maar in goede samenspraak met onze cliënten en hun mantelzorgers, maar ook onze medewerkers en andere disciplines. De zorg is geleverd volgens de richtlijnen van het RIVM en adviezen van de GGD”.

Goede zorg doe je samen!

HappyNurse Meierijstad dankt alle betrokkenen voor hun inzet, vertrouwen en medewerking. “Ondanks versoepeling van maatregelen blijven we alert en blijft goede zorg onze prioriteit voor onze huidige en nieuwe cliënten”.

Happy Nurse

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden