Nancy van Heeswijk haalt met haar ‘vlotactie’ ruim € 18.000,- op voor ouderen

Foto: Stan Pittens

Als een actie die al geruime tijd liep niet wil vlotten, onder andere door het afhaken, in coronatijd, van financierders, dan maar zelf met een vlot door de kanalen langs 14 dorpen en steden die later door rondvaartboot ‘De Waterengel’ bevaren wordt. Dat was het idee van Nancy van Heeswijk. Om zodoende de laatste benodigde € 25.000,- ‘binnen te hengelen’. 

Het idee van het opknappen van een rondvaartboot voor ouderen en mensen met een beperking komt eigenlijk voort uit het gedachtegoed van haar inmiddels overleden vader. Hij was ook altijd zeer begaan met deze doelgroep. Met dat in het achterhoofd was Nancy, samen met haar man Franc, al geruime tijd bezig met het opknappen van een oude rondvaartboot. Het meest benodigde geld was eerder al binnengekomen middels giften en donaties. De laatste toezeggingen werden, mede door de corona crisis, op het laatste moment gecancelled.

Vlot actie

Een tijd geleden werd duidelijk dat de actie maar niet wilde vlotten. Dus besloot Nancy in 14 dagen 14 gemeenten aan te doen om haar actie nog meer onder de aandacht te brengen en zodoende het benodigde geld binnen te halen. Gemeenten in een gebied waar straks ook salonboot ‘De Waterengel’ gaat varen.

Vertrokken op 1 juni j.l. in de gemeente ‘s-Hertogenbosch en via Sint-Michielsgestel, Bernheze, Meierijstad, Laarbeek, Helmond, Nuenen, Son en Breugel, Eindhoven, Best, Oirschot en Hilvarenbeek vandaag uiteindelijk gefinished in de Piushaven in Tilburg.

Door weer en wind, storm en regen, maar ook zonneschijn bracht zij alle dagen op het vlot door. Samen met haar hond Guus en haar twee trouwe kapiteins, zoon Rick en manlief Franc. Nancy zelf is twee weken niet van het vlot af geweest. In die tijd ontving zij vele gasten die optredens verzorgden, een gesprek met haar aangingen en natuurlijk diverse geldbedragen kwamen doneren. Geld wat binnenkwam via acties of spontaan geschonken werd.

Finish

Vandaag rond de klok van 14.00 uur kwam zij aan in de Puishaven in Tilburg. Vele belangstellenden langs de kant die lieten blijken haar actie enorm te waarderen.

Voordat Nancy met haar vlot aanmeerde aan de kade zong zij het lievelingslied van haar vader; Applejack.

Daarna werd koers gezet naar de kade. Bij aankomst kuste zij de grond en viel haar moeder en vele anderen in de armen.

Moe maar voldaan en dankzij de steun van haar hele crew heeft zij bijna het complete benodigde bedrag weten binnen te halen. Een avontuur om nooit te vergeten.

14-06-2020 De Waterengel 04

14-06-2020 De Waterengel 03

Doneren kan nog steeds!

Mocht u dit project willen steunen, gunt u ouderen en mensen met een beperking een uitje? Doneren kan nog steeds via onderstaande link

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen