Laatste werkbezoek van Commissaris van de Koning Wim van de Donk aan Meierijstad

Van de Donk bij zijn laatste bezoek aan de gemeente Meierijstad
Foto: meierijstad.nieuws.nl

In zijn afscheidstour door de provincie Noord-Brabant bracht Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, woensdagochtend zijn laatste officiële werkbezoek aan Meierijstad. Opvallend detail: na zijn aantreden bracht hij zijn eerste officiële werkbezoek aan Veghel, zijn laatste nu aan de fusiegemeente Meierijstad.

’s-Morgens bracht Van den Donk een bezoek aan Van Den Bosch Transporten in Erp alwaar hij een bijeenkomst bezocht van POM Meierijstad. Vertegenwoordigers van bedrijven in onze gemeente overhandigden hem het eerste exemplaar vab “DOE Meierijstad” (Duurzaam Ondernemend Energiek, een overeenkomst tussen Platform Ondernemend Meierijstad (POM) en de Rabobank ter bevordering van energiebesparing en zelf-opwekking van energie.

Van de Donk was zeer positief over de ontwikkeling van Meierijstad en het bedrijfsleven in de gemeente, met name in Veghel. Hij noemde de gemeente een ‘powerhouse’

Wim v.d. Donk bezoekt POM

Corona

Voor wat betreft de corona crisis zei hij dat hij meeleefde met het leed van vele inwoners van onze gemeente . Hij was trots op de veerkracht die hij zag in Brabant en dan zeker ook in Meierijstad. Het was volgens hem nog te vroeg om aan te geven wat we geleerd hadden van deze corona periode. Dat zal later na een evaluatie naar voren komen.

Afscheid

Nog een paar maanden en dan neemt hij afscheid als bestuurder van de provincie Noord-Brabant. Op 1 oktober begint Van de Donk als rector magnificus aan de Universiteit van Tilburg.

Zijn vertrek als Commissaris ziet hij niet direct als afscheid. “In Brabant neem je nooit afscheid, je schuift een plaatsje op in het netwerk.”

Wim van de Donk 1

Reacties