Ties wint robotwedstrijd Neobots

Foto: Neobots

De jury had het er maar moeilijk mee, maar heeft uiteindelijk na lang wikken en wegen toch een winnaar kunnen kiezen. Ties won de robotwedstrijd van Stichting  Neobots uit Sint-Oedenrode met zijn zelfgebouwde en geprogrammeerde bierrobot.

‘Bouw een vette robot die iets bijzonders, grappigs of handigs kan’, met die opdracht wilde Neobots de jeugd in Meierijstad ook in Coronatijd stimuleren om actief aan de slag te gaan. En met succes blijkbaar, want de stichting ontving filmpjes van een aantal zeer verschillende creaties. De robots werden beoordeeld op verschillende aspecten (techniek, functionaliteit, design en verhaal).

Ties behaalde met zijn bierrobot uiteindelijk de meeste punten. “Het is duidelijk een servicegerichte robot die mensen helpt”, vond de jury: “Een ingenieus tandwielsysteem met sensor zorgt voor het uitwerpen van het flesje. Het programmeerwerk ziet er strak uit.” De enige kanttekening van de jury van deze robotbouwwedstrijd voor jongeren was dat hij bier rondbrengt. De jury gaat ervan uit dat de volgende generatie van de bierrobot na een upgrade ook frisdrank, chips, bitterballen, nootjes en M&M’s kan rondbrengen.

Stichting Neobots

Stichting Neobots

Het doel van Stichting Neobots is om kinderen uit de regio Meierijstad te ondersteunen bij het ontwikkelen van de zogenaamde “21ste eeuwse vaardigheden”.  Dit zijn vaardigheden op het gebied van: techniek, samenwerken, presenteren, organiseren en plannen. Bij het bouwen van de robots in teamverband wordt op al deze vaardigheden een beroep gedaan.

De stichting tracht haar doel te bereiken door wekelijks samen te komen in teams om robots te ontwikkelen en te bouwen. Daarnaast wordt er aan wedstrijden deel genomen. Kinderen dienen hierbij zelf zaken te regelen zoals: opdracht analyseren, plan maken, robot bouwen, materialen regelen en sponsoren vinden. Het Stichtingsbestuur faciliteert hierbij en beheert de materialen. De stichting heeft het maken van winst uitdrukkelijk niet ten doel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen