Horecaondernemers Molenstraat Veghel kijken tevreden terug op herstart

Foto: Stan Pittens

Sinds de herstart van de horeca, nu bijna 3 weken geleden, kijken ondernemers tevreden terug. Wij spraken Alex van Rossem, uitbater van De Gouden Leeuw in Veghel.

De Molenstraat is sinds de herstart van de horeca in het weekend gedurende een aantal uren afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. De gemeente heeft hiervoor een vergunning afgegeven tot 1 november a.s. Alex hoopt dat dat na die tijd zo zal blijven. Zo’n 15 jaar geleden opperde hij, bij de toenmalige gemeente Veghel, al het idee de Molenstraat af te sluiten om ondernemers de mogelijkheid te bieden terrassen groter te maken en daardoor meer klandizie te kunnen trekken. En de Molenstraat om te toveren naar ‘horecastraat’. De voormalige gemeente Veghel wilde daar toen niet in meegaan. Nu, door de corona crisis en de wekenlange sluiting van de horeca, lag dat anders.

Terughoudendheid

Van Rossem merkte wel, en vooral in het begin, dat klanten terughoudend waren om naar het café, restaurant of terras te gaan. De angst voor besmetting zat diep bij mensen. Maar nu ze zien dat ondernemers er alles aan gedaan hebben om veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen, merkt hij dat klanten langer blijven zitten en zelfs procentueel meer besteden als voor de crisis.

Tot dusver heeft hij niet als agent op te hoeven treden. Zijn klanten nemen, over het algemeen, zelf de verantwoording als het gaat om de 1,5 meter.

Controle

Bij De Gouden Leeuw hebben ze er alles aan gedaan om die 1,5 meter te waarborgen. Alles is ruim opgezet en mochten er grotere groepen komen om te lunchen of te dineren, dan is ook daar een oplossing voor bedacht. Men kan gewoon aanschuiven aan langere tafels en het personeel zorgt ervoor dat ook dan de benodigde tussenruimte gewaarborgd blijft.

Een aantal keren werd er gecontroleerd of alles volgens de normen verliep. Dat bleek in de Molenstraat in Veghel het geval. Centrummanager Dirk Lammers en wethouder Harry van Rooijen gaven aan dik tevreden te zijn over de genomen maatregelen en de uitvoering daarvan.

Nu maar hopen voor de ondernemers dat de vergunning, die door de gemeente Meierijstad is afgegeven, na 1 november verlengd wordt en dat de Molenstraat verder kan groeien als ‘horecastraat’.

Molenstraat 1

Molenstraat 2

Molenstraat 3

 

Reacties