Café D’n Brouwer bestaat 20 jaar

Foto: Café d'n Brouwer

Vandaag, zaterdag 20 juni, bestaat café D’n Brouwer in Mariaheide 20 jaar! Helaas kan dit door het Corona-virus niet groots gevierd worden en zijn de festiviteiten rondom deze mijlpaal verplaatst of geannuleerd.

Geschiedenis

Op 1 april 2000 werd het pand op Dobbelsteenplein 1 in Mariaheide officieel overgenomen van CHV (tussen 1988 en 1998 zat hier CAV de Meierij, een onderdeel van dit bedrijf). Tussen 1974 en 1988 zat de Rabobank er gevestigd. De oude kluisdeur is nog steeds aanwezig in het café. Na een flinke verbouwing en een paar avonden proefdraaien tijdens het EK voetbal vond op 20 juni 2000 de officiële opening plaats.

Nu kon de droom van familie Brouwers echt beginnen.

D'n Brouwer 2000

Verbouwingen

Om D’n Brouwer nog groter en gezelliger te maken, hebben er diverse kleine en grotere verbouwingen plaatsgevonden. Een demontabele wand, een andere plek van de bar, een nieuwe wc-groep en af en toe een likje verf of nieuwe versiering aan de muur.

De grootste verbouwing begon in augustus 2007. Het café en de zaal werden flink uitgebreid en ook werd er vanwege het rookverbod, een rookruimte gecreëerd. Ook de terrasoverkapping is een goede toevoeging geweest. Boven D’n Brouwer werden 2 ruime woningen gerealiseerd waar familie Brouwers nog steeds met veel plezier woont.

D'n Brouwer verbouwing

Evenementen

Naast de vaste klanten en verenigingen zijn er tal van evenementen en avonden georganiseerd. Koren- en muziekmiddagen, thema-avonden en masterclasses van o.a. Jan Akkerman en Alain Clark. Vudel werd er opgericht, CS de Heikrikkels heeft er jaren de prijzen na de carnavalsoptocht uitgereikt en viert er haar 11-11bal en diverse prinsen en een prinses van De Gekko’s hebben er geregeerd. Maar De Gekko’s organiseren ook het beachsportevent (dat dit jaar 11-13 september plaats zal vinden) en ‘De sterkste man’. Een reünie van café De Mol, CD- en boekpresentaties, start-, pauze- of finishplek voor brommers, fietsers, wandelaars of old-timers.

Maar uiteraard ook diverse feesten, bruiloften, jubilea, vergaderingen en borrels. En op 29 februari jl. zijn er zelfs opnames geweest van het SBS6 programma “Steenrijk, Straatarm”.

Anno 2020

Helaas verloopt nu alles anders dan voorheen. Na 11 weken gesloten te zijn geweest, mochten op 1 juni de deuren weer open. Met veel regels en een ruimere indeling, maar dat mag de pret zeker niet drukken. De vaste klanten, biljarters, darters, line dancers en koren komen hopelijk weer snel over de vloer. Ook de feesten en evenementen zoals de pubquiz en muzikale middagen vinden hopelijk snel weer doorgang.

Openingstijden

  • Maandag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag: 13.00-17.00 uur / 19.00-01.00 uur
  • Dinsdag: 19.00-01.00 uur
  • Zaterdag: 14.00-17.30 uur / 19.30-02.30 uur
  • Zondag: 10.30 / 00.00 uur

 

 

Reacties