Geen veteranendag in Meierijstad, wel kransleggingen

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Veteranen worden namens de Nederlandse samenleving ingezet in oorlogs- of daarmee vergelijkbare omstandigheden. Daarmee heeft Nederland sinds 1940 ruim 675.000 militairen ingezet tijdens drie oorlogen en ruim honderd vredesmissies. Tijdens de verschillende veteranendagen georganiseerd door de (lokale) samenleving, tonen de samenleving en de Nederlandse overheid hun erkenning en begrip.

In de gemeente Meierijstad wonen vele veteranen die rechtstreeks betrokken zijn geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Jaarlijks wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor deze militaire veteranen. Vanwege de Coronacrisis heeft de burgemeester moeten besluiten dat een lokale Veteranendag zoals we die al jaren kennen, niet wenselijk en mogelijk is. Dat betekent een afgelasting.

Kransleggingen

Ondanks dat dit jaar het samenzijn van de veteranen uit Meierijstad niet door kan gaan, wil de gemeente tóch stil staan bij deze Veteranendag. Op zaterdag 27 juni 2020 legt burgemeester Van Rooij, samen met de leden van het comité ‘Veteranen Meierijstad’, kransen bij het Veteranenmonument aan de Kolonel Johnsonstraat in Veghel en bij het 51th Highland Division Memorial Bevrijdingsmonument in Schijndel. Op deze manier wil de gemeente en de samenleving hun betrokkenheid tonen en waardering uitspreken aan de vele veteranen die rechtstreeks betrokken zijn, dan wel zijn geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden