Rens Klaasen eerste kinderburgemeester van Meierijstad

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vandaag, donderdag 25 juli, maakte burgemeester Kees van Rooij, bekend wie als eerste kinderburgemeester van Meierijstad is gekozen. De eer viel te beurt aan Rens Klaasen uit Veghel.

Rens, 10 jaar en leerling van BS ’t Heibosch, werd gekozen uit 17 kandidaten die middels een vlog ‘gesolliciteerd’ hadden. Na een eerste selectieprocedure bleven er 4 kandidaten over. Burgemeester Kees van Rooij had gisteren een gesprek met de laatste twee overgebleven kandidaten. De zoektocht naar een kinderburgemeester startte begin mei.

De kinderburgemeester gaat mee op pad bij ceremoniële aangelegenheden, zoals de intocht van Sinterklaas, de sleuteloverdracht bij (jeugd)carnaval, openingen en prijsuitreikingen waar kinderen bij zijn betrokken. De kinderburgemeester mag meedenken over uiteenlopende onderwerpen die kinderen aangaan. Om andere kinderen bij zijn/haar taak te betrekken houdt de kinderburgemeester een speciaal Instagram- en/of Facebookaccount bij. “Ik vind de mening van kinderen heel belangrijk”, aldus burgemeester Van Rooij.

Waarom Rens?

Op de vraag aan burgemeester Van Rooij waarom de keuze op Rens was gevallen antwoordde hij: “Met Rens had ik de beste klik. Hij is maatschappelijk zeer betrokken, wil en kan goed meepraten met diverse zaken en denkt goed na alvorens hij een antwoord geeft”.

Rens Klaasen

Rens woont sinds 2 jaar in Veghel, is 10 jaar oud en zit in groep 7 van BS ’t Heibosch in Veghel. Hij kijkt ernaar uit om in september officieel beëdigd te worden, om in het komende jaar leuke dingen te kunnen gaan doen, samen met burgemeester Kees van Rooij en hij heeft een brede interesse.

Nadat bekend werd dat de gemeente Meierijstad op zoek was naar een kinderburgemeester, was het voor het onderwijzend personeel van BS ’t Heibosch wel duidelijk wie die taak op zich moest gaan nemen. Unaniem werd Rens door hen genoemd.

Installatie

Bij aanvang van de eerste raadsvergadering na de zomervakantie op 24 september wordt de kinderburgemeester “geïnstalleerd”. Rens krijgt dan ook een heuse ambtsketting. Deze is nu nog ‘in de maak’ aldus burgemeester Van Rooij.

Kinderburgemeester 2

Kinderburgemeester

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden