Cindy Gloudemans en Paul van de Meerakker winnaars startersproject ‘Mijn idee, een goed idee?!’

Foto: gemeente Meierijstad

In de gemeente Meierijstad draaide de afgelopen maanden het startersproject ´Mijn idee, een goed idee?!´. Dit project bood (aspirant-) ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector ondersteuning bij het omzetten van hun idee naar een ondernemingsplan. Op 29 juni vond de laatste bijeenkomst plaats. Tijdens deze slotavond in de raadzaal van Meierijstad werd de startersprijs uitgereikt aan de deelnemer met het beste plan. De winnaars zijn Cindy Gloudemans en Paul van de Meerakker met het plan Buitengoed de Stuifwal.

Aan het project namen 18 (aspirant-)ondernemers deel met 11 initiatieven. Zij volgden workshops voor het schrijven van een ondernemingsplan over marketing en promotie, regelgeving en financiën. Tijdens de slotavond presenteerden de deelnemers hun plan door middel van een ´elevator pitch´. Een driekoppige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Platform Ondernemend Meierijstad (POM), Rabobank Uden Veghel en VVV Noordoost Brabant, koos vervolgens het beste idee.

Allemaal winnaar(s)

De gelukkige winnaars zijn Cindy Gloudemans en Paul van de Meerakker met hun plan voor Buitengoed de Stuifwal. Hun idee is het realiseren van een recreatief bedrijf waarbij de natuur en het milieu een belangrijke rol gaan spelen. De jury roemde vooral het goed doordachte ondernemingsplan en de haalbaarheid van het idee. Uiteindelijk vond de jury dat alle deelnemers winnaars zijn, omdat zij door het afronden van het traject kans hebben op een veel betere start. Via het project is ook het contact met de gemeente gelegd en wordt samen gekeken of een idee ruimtelijk realiseerbaar is.

Doel van het project

Het project ´Mijn idee, een goed idee?!´ is een initiatief van de gemeente Meierijstad, die hiervoor de samenwerking heeft gezocht met het Startersnetwerk Meierijstad. Het doel is om op deze wijze de ontwikkeling van recreatie en toerisme in de gemeente Meierijstad te stimuleren. De gemeente zet in op economische groei en starters vormen een essentieel onderdeel van deze ambitie.

Reacties