112

Veghelaar aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij drugslab

Foto: politie.nl

Speciale arrestatie-eenheden hielden dinsdag 30 juni twee mannen aan, die politie en Openbaar Ministerie ervan verdenken betrokken te zijn geweest bij een aangetroffen drugslaboratorium in Zeeland in januari van dit jaar. De twee, een 33-jarige man uit Veghel en een 63-jarige man uit Uden, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek en zitten vast.

Hun woningen en meerdere bedrijfspanden in Uden werden doorzocht. Daarbij werd onder andere een grote som contant geld gevonden, waardoor zij ook van witwassen worden verdacht. Vanwege deze nieuwe verdenking (witwassen) zijn tijdens de actie de Belastingdienst en ook de gemeente Uden aangesloten.

Drugslab

Op zondag 12 januari werd in een bijgebouw van een woning aan de Langstraat in Zeeland een drugslaboratorium aangetroffen. Op dat moment waren er geen mensen aanwezig in het laboratorium. Een onderzoek werd opgestart en de politie kwam de aangehouden verdachten op het spoor. Ook de huurder van de locatie is verdachte in dit onderzoek. Hij werd niet aangehouden, maar ook in zijn woning en bedrijven werd dinsdag gezocht. Op het moment dat de mannen in alle vroegte werden opgepakt ,startte de politie ook met een onderzoek in de huizen van de twee aangehouden mannen. Tijdens de doorzoeking van één van deze woningen trof men een zeer groot bedrag aan contant geld aan; enkele tienduizenden euro’s. Het geld lag goed verstopt, maar werd ondanks dat door rechercheurs gevonden. In het verlengde van de bevindingen tijdens de onderzoeken in de woningen van de verdachten, werd gedurende de dag nog onderzoek gedaan in zeven andere panden in Uden. Het gaat daarbij om twee woningen en vijf bedrijfspanden, die allemaal te linken zijn aan verdachten.

Meer geld en hennep

Bij een onderzoek in een bedrijfspand op een industrieterrein in Uden  vond de politie ook een grote som contant geld. Opnieuw ging het om een bedrag van enkele tienduizenden euro’s. In een pand op hetzelfde industrieterrein vonden ze meerdere grote zakken met gedroogde henneptoppen. In datzelfde pand stuitte men ook op een verborgen ruimte waarin, verdeeld over twee verdiepingen, een professionele hennepkwekerij was ingericht. In totaal stonden er ruim 1400 planten. De kwekerij werd ontmanteld en alle aangetroffen apparatuur in beslag genomen. Uiteraard werden de planten vernietigd. Verder vond men in een derde bedrijfslocatie op het industrieterrein materiaal om een hennepkwekerij mee in te richten.

Dure auto’s

Omdat de politie de verdachten ook van witwassen verdenken en ze er vanuit gingen dat het aangetroffen geld met criminele activiteiten werd verdiend, nam men dit geld in beslag in het kader van het afpakken van crimineel vermogen. Misdaad mag niet lonen! Verder werden ook drie dure auto’s, twee motoren, een quad en diverse dure horloges in beslag. Buiten dat namen werd er bij diverse locaties bedrijfsadministratie meegenomen voor nader onderzoek.

20200630-actiedag-onderzoek-mineral-1.docx

Reacties