Zwijsen College trots op VWO-leerlingen

Foto: Stan Pittens | meierijstad.nieuws.nl

Vrijdagavond 3 juli ontvingen de leerlingen van het Zwijsen College, afdeling VWO, hun diploma. Anders dan in voorgaande jaren niet gezamenlijk, maar in verband met de nu nog geldende beperkende maatregelen, werd het diploma per klas uitgereikt.

Aan de leerlingen en ouders werd dit jaar verzocht alleen te komen, dus zonder broertjes en/of zusjes. De feestelijke uitreiking was er niet minder om.

Moment van stilte

Locatiedirecteur Barbara Sol heette elke groep welkom en vroeg als eerste een moment van stilte. Dit in verband met het overlijden van Meike van Schaijk, leerlinge van Havo 4. Meike overleed vorige week door een noodlottig ongeval.

Diploma

Daarna was het podium voor de mentoren. Elke leerling werd apart naar voren geroepen en het ene na de andere compliment werd over hen uitgestrooid. Want wat hebben deze leerlingen een bijzonder jaar achter de rug. De laatste maanden alles thuis moeten doen en dan toch maar de motivatie oppakken, chapeau! Wat bij de schoolleiding wel opviel was het feit dat bij leerlingen, als ze digitaal les hadden, het beeld opeens op zwart ging. Rara, hoe kan dat? En dat de favoriete plek om online de les te volgen vaak het bed was, meestal in pyama of hoodie. Een ander opmerkelijk feit wat benoemd werd was dat moeders vaak, als ze even meekeken met de digitale lessen van haar zoon of dochter, opeens haar oude leraar of lerares in beeld zag, en met hem of haar een gesprek aanknoopte.

Na de diploma uitreiking werden de aanwezigen uitgenodigd om buiten op het terras nog wat te drinken.

Een bijzonder schooljaar kwam hiermee ten einde. Een jaar zonder schriftelijk eindexamen. Dit was één keer eerder voorgekomen, 75 jaar geleden, in 1945.

Zwijsen College VWO diploma uitreiking 1

Afscheid

Voor Barbara Sol betekent het einde van dit schooljaar, het einde van haar carrière als locatiedirecteur van het Zwijsen College. Zij gaat elders haar geluk beproeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen