Finale van sponsorwandeling Dagelijks (L)even Sportief

Foto: Myriam Simons

Op zaterdagmiddag 11 juli om 15.00 uur is in het v. Coothhuis de afsluiting van de sponsorwandeling Dagelijks (L)even Actief. De opbrengst van de sponsorloop wordt dan bekend gemaakt. Ook is er een feestelijke opening van de jeu de boulesbaan, uiteraard samen met de lopers en een familielid. Deze baan is afgelopen week aangelegd in de binnentuin van het v. Coothhuis met een gedeelte van het sponsorgeld.

De dochters van Jan Simons hebben tijdens de coronaperiode een mooie bewegingsactiviteit geïnitieerd voor alle bewoners van het v. Coothhuis. Hun motief was om hun 94-jarige vader, die corona heeft gehad en gelukkig weer genezen is, weer actief te laten zijn.  Ze wilden hem vooral weer in beweging brengen, omdat hij 5 weken in bed had gelegen. Zo kon hij weer spierkracht ontwikkelen en zijn sportieve drive werd gemotiveerd. Ook kon hij lichamelijke en geestelijke energie opdoen, om zodoende weer levensvreugde te krijgen in tijden, dat zij niet bij hem konden zijn.

Ook voor de overige  bewoners van het v. Coothhuis was het een mooi initiatief om gezamenlijk in de binnentuin een sportieve uitdaging aan te gaan. Dit geïnspireerd op Captain Tom uit Engeland. Familie en vrienden konden de lopers aanmoedigen door te sponsoren.

De activiteit startte feestelijk op dinsdag 19 mei met een glaasje ‘champagne’. De bewoners liepen de afgelopen weken ieder op hun eigen manier; soms met rollator, stok, rolstoel, in de arm van een verzorgster of helemaal zelfstandig. Bewoners die niet liepen, of een keer geen zin hadden, konden  publiek zijn en aanmoedigen.

Rob Paulussen, locatiemanager van het v. Coothhuis, vertelt: ‘Juist in de corona periode, waarin het v. Coothhuis hard getroffen werd door het virus, ontstond dit initiatief. Van meerdere kanten had dit een positief effect. Met alle bewoners zijn we hiermee aan de slag gegaan. We hebben met elkaar heel wat rondjes gelopen. We hebben door middel van wegwijzer paaltjes zelfs een route door de tuin uitgezet; langs de schapen, langs de vlinderstruik en voorbij de kruidentuin. Al met al hebben we een hele afstand afgelegd, die niet te meten valt, maar we hebben wel de rondjes geteld. Zo zag ik onze bewoners erg genieten van het dagelijks gezamenlijk wandelen in de tuin. Soms liepen ze in een groepje met verzorgers, soms individueel, en soms liepen bewoners ook gearmd met elkaar.’

Activiteitenbegeleidster Miranda vertelt enthousiast, dat de bewoners heel erg trots waren op het aantal gelopen rondjes, dat op hun studiodeur werd bijgehouden.

Rob Paulussen: ‘Deze week hebben we met elkaar alle rondjes opgeteld en het zijn er bij elkaar 489!!!! Bewoner Jan Simons zegt: ‘Dit initiatief moeten ze koesteren’ en dan lacht hij trots: ‘Nou, doe mij maar een paar nieuwe sportschoenen, want deze zijn na al dat gewandeld totaal versleten.’

Jeu de Boulesbaan

Met het sponsorgeld wordt deze week door firma van der Linden Veghel B.V. de jeu de boulesbaan aangelegd. Van der Linden doet dit belangeloos in samenwerking met enkele vrijwilligers. De 2 banken bij de jeu de boulesbaan worden gedeeltelijk geschonken door Intratuin de rest is betaald van het sponsorgeld.

Tijdens de feestelijke afsluiting zal bekend gemaakt worden hoeveel geld is opgehaald en aan welk ander maatschappelijke doel het resterende sponsorgeld besteed gaat worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen