Krollenloop 2020 gaat niet door

Foto: Krollenloop

Er komt dit jaar géén nieuwe editie van de Krollenloop. De organisatie is van mening dat door alle maatregelen, die vanwege COVID-19 genomen zouden moeten worden, de sfeer en kwaliteit die het Veghelse hardloopevent kenmerkt niet gegarandeerd kunnen worden. Daarom wordt de zevende editie verplaatst naar zondag 7 november 2021.

De Krollenloop is een recreatieve loop die bekend staat om zijn gezellige en toegankelijke sfeer. Iedereen, klein en groot, kan aan één van de verschillende afstanden deelnemen. Plezier en de persoonlijke prestatie staan voorop. Het is een uniek evenement met een groot deelnemersveld en enthousiast publiek. Vele vrijwilligers zetten zich in om een fantastische sfeer te creëren. Allemaal kenmerken die van de Krollenloop, vernoemd naar het anijsbroodje met speculaas, de lekkerste loop van Brabant maken.

Het coronavirus heeft naast persoonlijk leed, veel onzekerheid gebracht. Ook voor sportevenementen als de Krollenloop. Uiteraard staan de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen op de eerste plaats. Voor alle maatregelen heeft de organisatie dan ook het volste begrip.

De richtlijnen vanuit de overheid, RIVM en Atletiek Unie die op dit moment bekend zijn, geven de organisatie van de Krollenloop echter onvoldoende de zekerheid dat de unieke sfeer van de Krollenloop gewaarborgd kan blijven. Er zouden, los van alle organisatorische en financiële consequenties, teveel concessies moeten worden gedaan. Reden om de geplande editie van 1 november 2020 te verplaatsen naar 7 november 2021.

Start-inschrijving-Krollenloop1

Krollenloop-2019-896x504

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden